Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Ιταλία, με συμμετοχή του Χορευτικού.

απο xoa
H ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ  ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ .

——————————————————————————————————–

Στον κόλπο του Τάραντα ιδρύθηκε τον 8ο π.χ. αιώνα στον πρώτο Ελληνικό αποικισμό από Αχαιούς της δικής μας Ελίκης,   η Σύβαρις,  γνωστή για την τρυφηλότητα της ζωής και τις μεγάλες σπατάλες που έμειναν παροιμιώδεις στην ιστορία με τον όρο  . Οι Συβαρίτες τον 7ο π.χ. αιώνα ίδρυσαν την Ποσειδωνία, σημερινό Paestum, που ανήκει στο Δήμο του Capaccio νότια της Νάπολης. Το Αίγιο είναι αδελφοποιημένο με το Capaccio. Έτσι όταν συμφωνήθηκε η αναβίωση μετά από αιώνες της γιορτής των Ποσειδωνιατών, με πρωτοβουλία της Ελληνικής κοινότητος Νεάπολης και Καμπανίας και με συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, ήταν φυσικό να προσκληθεί από τον Δήμο του Capaccio επισήμως και ο  Δήμαρχος Αιγιάλειας,  Ευστάθιος  Θεοδωρακόπουλος. Ο οποίος θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Capaccio το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουλίου, θα ακολουθήσει υποδοχή και των μελών του Χορευτικού και δείπνο στο  Roadhouse.  Στις 5/6 ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ποσειδωνίας της πάλαι ποτέ .  Που διατηρεί σε άριστη κατάσταση δύο ναούς της Ήρας και έναν της Αθηνάς.  Το βράδυ απαγγελία ποιημάτων του Κ. Καβάφη ( Ποσειδωνιάται – εις Ιταλικήν παραλίαν – περιμένοντας του βαρβάρους κ.ά.). Θα ακολουθήσει πρόγραμμα μιάμιση ώρας του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΑΙΓΙΟΥ. Δείπνο στο  Oasis μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Στις 6-7-8 Ιουλίου οι Αιγιώτες θα μείνουν στο Holiday Inn, στην Νάπολη η οποία  επίσης έχει ιδρυθεί από Έλληνες. Θα επισκεφθούν  την Πομπηϊα που χτίσθηκε τον 5ο αιώνα π.χ. από Έλληνες, την Ρώμη και θα παρουσιάσουν πρόγραμμα στην Cava di Tirreni. Ο Δήμαρχος της εν λόγω πολης έχει καλέσει επίσης τον Δήμαρχο Αιγίου. 

Την Τρίτη 3/6/2012   το απόγευμα,  αναχωρεί  από την Πάτρα για το BariAndriaAvallinoSalernoCapaccio η αποστολή 44 ατόμων του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου με την εξής σύνθεση αυτή την φορά : Σταθόπουλος Σωτήριος, αντιπρόεδρος αρχηγός αποστολής.

Κιλιάς Χρήστος, διευθυντής, υπεύθυνος χορευτών – προγράμματος – παραστάσεων. Αντωνοπούλου – Τασοπούλου Αθηνά, κοινωνική λειτουργός, έφορος ενδυμασιών. Κωνσταντινίδου Αθηνά, Γυμνάστρια.  Χορευτές (18 ) : Παπαδόπουλος Δημ. – Αργυρόπουλος Ηλ. – Αγγελόπουλος Αθ. – Μπιρμπίλης Γ. – Αναγνωστόπουλος Αρσ. – Χατζηδημητρίου Νεκτ. – Παπαγιαννακόπουλος Ιωάν. – Φιλιππόπουλος Κ. – Νικολόπουλκος Ευθ. – Τασόπουλος Κ. – Μπούρδαλος Δ. – Μαμαλής Ανδρ. – Μακρής Χρ. – Σταθόπουλος Κ. – Παρασκευάς Ιωάν. και Θεμιστ. – Χρονόπουλος Παν. – Σωτηρόπουλος Μιχ. Χορεύτριες  ( 22 )  : Μπουσμάδη Παρ. – Κολοκυθά Ιωάν. – Δημουλά Αρ. – Αναγνωστοπούλου Σ. – Τζεβελέκου Β. – Μουγκάση Μ. – Τσαχρέλια Δ. – Τσάφου Αγγ. – Παπαμιχαλοπούλου Καλ. – Γιαννοπούλου Βασ.- Μπούρδαλου Ευαγ. – Παρασκευά Βασ.- Μαυροπούλου Ελ. – Φάκου Βασ.- Τασοπούλου Ασπ. – Αργυριάδη Ελ. – Μαχαίρα Θεοδ. – Σωτηροπούλου Ευθ. – Λαμπροπούλου Νικ. – Βέργου Μ. – Αγγελοπούλου Αικ.- Χάλλα Ανθ.

 Με ενθουσιασμό οι νεαροί χορευτές ξεκινούν το 43ο ταξίδι του Ομίλου, σίγουροι ότι προσφέρουν και αυτοί κάτι στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό που οργανώνουν : η Ελληνική κοινότητα Νάπολης και Καμπανίας, το δίκτυο Νεολαίας Ιταλίας, οι Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και η κίνηση  αλληλεγγύης προς την Ελλάδα Ιταλών Δημάρχων, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού.

Διευκρινίζεται προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι το σύνολο των εξόδων για τα 44 άτομα του Χορευτικού, βαρύνουν τις οικογένειες των χορευτών και τον Χορευτικό. Οι Δήμοι της Ιταλίας προσφέρουν μόνον 3 βραδιές,  δείπνο στην Ελληνική αποστολή.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι