ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

απο xoa

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ DETROIT  ΤΩΝ Η.Π.Α.

 Πέμπτη βράδυ μετά τις 21.00 στην  αίθουσα ΙΙ του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου έγινε μία ακόμα πρόβα 5 ζευγαριών από τα 10 που θα μεταβούν σε λίγες ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.  Ακολούθησε πρόβα την Παρασκευή το βράδυ και για τα 10 ζευγάρια, ενώ την Κυριακή η πρόβα έγινε με τις παραδοσιακές ενδυμασίες  που θα χρησιμοποιηθούν στις παραστάσεις την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24  Μαρτίου, για την δοξολογία στις 25 Μαρτίου και για την μεγάλη παρέλαση στην Greektown   του Detroit,  που θα ακολουθήσει.  Μετά τις πρόβες αυτές έγινε πλήρης έλεγχος των ενδυμασιών, ενώ έχουν κατασκευασθεί και παραληφθεί 5 καινούργια γιλέκα Ανδρικής φορεσιάς, 10 ανδρικά πουκάμισα Πελοποννησιακά, καινούργια συμπληρώματα των παραδοσιακών ενδυμασιών  κ.λ.π.  Επίσης παρελήφθησαν 50 ασημένιες πλακέτες, 15 εκ των οποίων θα δοθούν για δώρα στις Ομογενειακές και εκκλησιαστικές οργανώσεις, στον Μητροπολίτη του Michigan,στην οργανωτική επιτροπή, στην επιτροπή παρελάσεως  και στο Ελληνικό Μουσείο.  Στο Μουσείο επίσης θα δοθεί ως δώρο και Ελληνική σημαία με την Παναγία Τρυπητή στο μέσον,  που θα αναγράφει : .   Η  Aιγιώτικη αποστολή  του Χορευτικού των 22 ατόμων, θα συνοδεύεται από τον προσκεκλημένο επισήμως Μητροπολίτη μας  Σεβασμιότατο κ. Αμβρόσιο και από αντιπροσώπους του Δημάρχου μας, που επίσης έχει προσκληθεί.  Θα φιλοξενηθεί σε Ξενοδοχείο στην Greektown στο κέντρο της πόλης όπου υπάρχουν εκατοντάδες Ελληνικά μαγαζιά και θα αναχωρήσει για την Νέα Υόρκη, την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012.  Στην Νέα Υόρκη θα υποδεχθεί τους Αιγιώτες χορευτές του Χορευτικού στο αεροδρόμιο John F. Kennedy, η πρώην  χορεύτρια του Ομίλου Αιγιώτισσα Άννα Θ. Ροδοπούλου, οδοντίατρος  εγκατεστημένη στην Ν. Υόρκη σύζυγος του επίσης Αιγιώτη Νίκου Τριανταφύλλη,  που ο πατέρας του είχε το εστιατόριο    στην πόλη μας, τις παλιές καλές εποχές.  Τα 22 άτομα της αποστολής του Χορευτικού θα μείνουν για 2 βραδιές στο Ξενοδοχείο Pennsylvania στο κέντρο του Μανχάταν, απέναντι από το Madison Sguare Garden, πολύ κοντά στην Times Sguare  και το  Εmpire State Building.   Προσπάθεια θα καταβληθεί να επισκεφθούν το άγαλμα της Ελευθερίας και να περιηγηθούν στην πόλη με Έλληνα αν είναι δυνατόν ξεναγό.   Θα επιστρέψουν στο Αίγιο στις 29 Μαρτίου το απόγευμα.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ 25ης  ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ.

Πάνω από 100 χορευτές του Χορευτικού Ομίλου,  παρά την απουσία μελών του στις Η.Π.Α. με υπευθύνους τον Αντιπρόεδρο δικηγόρο Σταθόπουλο Σωτήρη και τον ταμία  μαθηματικό Νικολόπουλο Γιώργο, θα παρελάσουν στο Αίγιο την Κυριακή 25 Μαρτίου.  Θα συνοδεύονται από τις Γυμνάστριες  Βαγενά Χρύσα και  Κωνσταντινίδου  Αθηνά, ενώ στην συνέχεια καιρού επιτρέποντος, θα ανέβουν στα Ψηλαλώνια όπου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους έχουν διδάξει οι δύο Γυμνάστριες.

 3.000 EUR ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΟΥ.Κατόπιν αιτήσεως του Ομίλου, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ποσόν 3.000 για να ελαφρυνθούν οι χορευτές από τα έξοδα μετακίνησης. Υπολογίζεται ότι με το ποσόν αυτό θα καλυφθεί η μετακίνηση όλης της αποστολής από Αίγιο στο αεροδρόμιο  στις 22/3 τα ξημερώματα, η μεταφορά των 22 ατόμων από το αεροδρόμιο  John F. Kennedy της Ν. Υόρκης στο Ξενοδοχείο στο Μανχάταν στις 26/3, η μεταφορά από το Ξενοδοχείο  Pennsylvania στο αεροδρόμιο Ν. Υόρκης στις 28/3  και η επάνοδος στο Αίγιο στις 29/3 από το .

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι