Το πρόγραμμα του Χορευτικού μέχρι τέλος Μαΐου

απο xoa

Δόθηκε στην δημοσιότητα το πρόγραμμα του 2ου κύκλου εκδηλώσεων του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου. Ο πρώτος κύκλος αφορούσε τις εκδηλώσεις κοπής πίτας στις 30/1 και 6/2/2011 στο κινηματοθέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ, με χορούς και τραγούδια της πατρίδος μας με καινούργια προγράμματα χορών, αλλά και με καινούργιες ενδυμασίες. Έκλεισε δε με τον χορό των Ενηλίκων στις 11 Φεβρουαρίου 2011. Ο δεύτερος κύκλος που αρχίζει στις 21 Μαρτίου, αναφέρεται σε παραστάσεις των παιδιών του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου σε Ελλάδα και εξωτερικό μέχρι το τέλος Μαϊου 2011. Στις παραστάσεις – εκδηλώσεις αυτές ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, συνεργάζεται με Πολιτιστικούς Συλλόγους, με Επαγγελματικούς Συλλόγους, με την Μητρόπολη, με τον Δήμο αλλά και με Οργανωτικές επιτροπές Διεθνών Folklor Festivals. Oι μέχρι τώρα προγραμματισμένες εκδηλώσεις των επόμενων μηνών είναι: 

1) Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, συμμετοχή 10 χορευτών και παρουσίαση Παραδοσιακών χορών της πατρίδος μας, στην εκδήλωση που οργανώνει η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αιγίου (Ι.Λ.Ε.Α.) στο Πολιτιστικό Κέντρο (Παλαιό Νοσοκομείο). Είναι γεγονός ότι πέρασαν 190 χρόνια από την απελευθέρωση της “Βοστίτσας” που συνέβει την 21η Μαρτίου 1821. Το Αίγιο είναι η πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε και μάλιστα αναιμάκτως. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγίου.

2) Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011. Παρέλαση 112 χορευτών με παραδοσιακές ενδυμασίες από πολλές περιοχές της Ελλάδος ( Πελοπόννησο – Ήπειρο – Θεσσαλία – Μακεδονία – Θράκη – Θάσο – Αιγαίο – Τρίκκερι – Μ. Ασία ).

3) ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ ΑΙΓΙΟΥ 25/03/2011 μετά την παρέλαση παραδοσιακοί χοροί από τους 112 χορευτές του Ομίλου που θα έχουν νωρίτερα πάρει μέρος στην παρέλαση.

4) Σάββατο 2 Απριλίου 2011. Πάτρα σε έκθεση χορευτές Στεριανού συγκροτήματος θα παρουσιάσουν ολιγόλεπτο πρόγραμμα. Λεπτομέρειες σε νεότερη ανακοίνωση.

5) Πέμπτη προς Παρασκευή μεσάνυχτα 14 προς 15 Απριλίου, αναχώρηση από το λιμάνι των Πατρών για Βενετία Νησιώτικου συγκροτήματος 30 χορευτών που θα πάρει μέρος σε διεθνές Festival Folklor. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες θα δοθούν αργότερα. Επιστροφή στο Αίγιο Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου αργά το βράδυ. Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα 13 Μαρτίου συνάντηση και ενημέρωση ( από Δ. Συμβούλιο και Διεύθυνση ) των γονέων των παιδιών, που ενδιαφέρονται για το ταξίδι στην Βενετία.

6) Σάββατο 14 Μαϊου 2011. Συμμετοχή σε διαγωνισμό χορού Στεριανού συγκροτήματος, εαν το επιτρέψουν οι μαθητικές υποχρεώσεις των χορευτών . Εαν έχουν αρχίσει εξετάσεις Γυμνασίων – Λυκείων και δεν είναι δυνατή η παρουσία στον διαγωνισμό τμήματος παραστάσεων, τότε θα πάρει μέρος τμήμα παιδιων Στ΄Δημοτικού που θα παρουσιάσει Θρακιώτικους χορούς.

7) Σάββατο 28 Μαϊου 2011 “γιορτές λήξης χορευτικού έτους”, με χορούς και τραγούδια από 15 τμήματα του Ομίλου κυρίως παιδιών Δημοτικού και Ενηλίκων.

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Θα αρχίσει από το τέλος Ιουνίου και θα αναφέρεται σε υποχρεώσεις και παραστάσεις του Καλοκαιριού 2011 σε Ελλάδα και εξωτερικό. Βεβαίως σε συνεργασία πάντα με Πολιτιστικούς φορείς, Σωματεία, Δήμους, Οργανωτικές επιτροπές Festivals κ.λ.π.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι