1η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2018 -ΑΠΟΛΛΩΝ-

απο xoa

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ 1η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.

Παρουσία του Μητροπολίτου μας, που δεν πρόλαβε τους χορούς τους αφιερωμένους στην Καππαδοκία, του Δημάρχου Αιγίου Αθ. Παναγόπουλου, του βουλευτού Ανδρ. Κατσανιώτη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ.Μπούνια, των αντιδημάρχων Β. Ψυχράμη και Περ.Παπαγιαννακόπουλου, δημοτικών Συμβούλων, του προέδρου του ΕΚΑΜΕ  Β. Στεφανίδη, της πρώην προέδρου του Χορευτικού Αργ. Γιοβά και του πρώην γραμματέα Θ. Μιχαλόπουλου, του  Στρ. Βαρδάκη της Δ. Κ. Αιγίου και πάρα πολλών θεατών, ο Χορευτικός έκοψε την πρώτη του πρωτοχρονιάτικη πίτα, μέσα σε γενικό ενθουσιασμό, για την συμπλήρωση 40 χρόνων.  Στον ¨ΑΠΟΛΛΩΝΑ¨  την Κυριακή 28 Ιανουαρίου  2018 .

Στις πρώτες εκδηλώσεις για την επέτειο των 40 χρόνων του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου μας εντυπωσίασαν πάλι,  όλα τα τμήματα ¨μικρών ¨ Α΄ Δημοτικού αλλά και μεγάλων .  Όμως το μεγαλύτερο χειροκρότημα χορεύοντας χορούς μια αλησμόνητης πατρίδας,  της Καππαδοκίας, του ¨Αγιότοπου¨ όπως πρέπει να λέγεται αφού είναι πατρίδα των Τριών Ιεραρχών, κέρδισαν οι Παλαιοί χορευτές  που παρουσίασαν άγνωστους στο ευρύ κοινό χορούς .   Μια αγαπημένη και δεμένη ομάδα που ο συγχρονισμός τους και οι δύσκολες φιγούρες  καθήλωσαν τους θεατές για μια ακόμα φορά. Ήταν ένα από τα εννέα τμήματα που παρουσίασαν χορούς και τραγούδια διαφόρων περιοχών της Ελλάδος.  Ο νέος πρόεδρος και διευθυντής Χρ. Κιλιάς, παρουσίασε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής επιτροπής , ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους, είπε πως αισθάνεται ευτυχής που 40 ολόκληρα χρόνια είναι δάσκαλος χορών και διευθυντής του Χορευτικού, ενώ απευθυνόμενος στον δήμαρχο, έθεσε μερικά αιτήματα για τον εορτασμό της 40ετίας του Ομίλου.  Στην θρησκευτική ολιγόλεπτη τελετή, μετά το πρόγραμμα των Στεριανών που παρουσίασαν χορούς Θεσσαλίας, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας κος Αμβρόσιος με πλειάδα ιερωμένων. Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών στους 18 χορευτές που πέτυχαν το καλοκαίρι στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε..Ι. της χώρας. Το πρόγραμμα παρουσίασαν οι παλαιές χορεύτριες ( σήμερα μέλη των τμημάτων Ενηλίκων )  Μ. Καρβέλα και Ανδρ. Προδρομάκη, που ευχαρίστησαν και τον Βασίλη Μανουηλίδη για την αφιλοκερδή προσφορά του τόσα χρόνια στον Σύλλογο αλλά και τους Καταστηματάρχες του Αιγίου, που προσέφεραν 32 δώρα στον χορό και στις κοπές της πίτας. Την επομένη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, θα κοπεί η δεύταρη πίτα του Ομίολου και θα παρουσιάσουν τους χορούς τους άλλα 11 τμήμτα χορευτών.

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι