1η κοπή πίτας – ΑΠΟΛΛΩΝ – 31/1/2016

απο xoa
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ.
Η εξέλιξη του χορού στο πέρασμα των αιώνων είνια μία μαγευτική διαδρομή, συνυφασμένη με την πορεία της μουσικής, της ιστορίας, της κοινωνίας, των ιδεών και των αντιλήψεων. Μαγευτική και η διαδρομή του Χορευτικού με ατελείωτες παραστάσεις σε πόλεις της Ελλάδος και του Εξωτερικού στα 38 χρόνια που συμπλήρωσε τον Ιανουάριο. Στην 1η κοπή πίτας που συνέπεσε με την είσοδο στο 39ο έτους αδιαλείπτου δραστηριότητος , παρουσιάσθηκαν με εντυπωσιακή κίνηση, με ρυθμό, με λεβεντιά, με χάρη χοροί που χορεύονται στον γάμο, στην γιορτή, στα πανηγύρια του χωριού, στην χαρά και στην λύπη.
Χοροί από την Κέρκυρα, την Ήπειρο, την Κύθνο, την Σάμο, την Αν. Ρωμυλία, χοροί των Σαρακατσάνων, της Σαλαμίνας και της Πελοποννήσου, της Μακεδονίας και της Νάξου παρουσιάσθηκαν, ενώ εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας στο μέσον περίπου της εκδήλωσης ευλόγησαν την πίτα. Η πρόεδρος του Ομίλου Ελ. Αρβανίτη – Καφεντζή ευχήθηκε σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, δι` ολίγων δε παρουσίασε την έντονη δραστηριότητα του 2015 αλλά και τον προγραμματισμό για το 2016. Τυχερός που κέρδισε το φλουρί και την τεραήμερη διαμονή για 2 άτομα σε Ξενοδοχείο της Σαντορίνης ο χορευτής Παν. Δορλής που είναι και δάσκαλος. Περιττό να πούμε ότι στην έναρξη ο Δ/ντής Χρ. Κιλιας ευχαρίστησε τους γονείς και φίλους για την συμπαράστασή τους και την εμπιστοσύνη τους για 38 συναπτά έτη, παρουσίασε τους Γυμναστές Χρ. Βαγενά, Αθ. Κωνσταντινίδου και Γ. Κατσίβελο, ανέφερε ότι η δεύτερη εκδήλωση κοπής πίτας θα πραγματοποιηθεί την άλλη Κυριακή 7/2, ενώ την ίδια ημέρα στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γεν. Συνέλευση. Τέλος προσκάλεσε όποιον θέλει στις 12/2  στον ετήσιο χορό – γλέντι, που θα γίνει στο ¨ΛΙΟΠΕΤΡΟ¨.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι