ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ – Από 1/6 έως 16/8/2013.

απο xoa

H ENTYΠΩΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΟΝ 3Ο ΚΥΚΛΟ( 1-6 έως 16 – 8 – 2013 ).

 

Οι σημαντικότερες εκδηλώσεις:

1.        1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 Γιορτή λήξης 36ου χορευτικού έτους με 300 χορευτές όλων των ηλικιών. Εξαιρετική επιτυχία με πλήθος θεατών παρά την βροχή στην έναρξη.

2.      7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 : Ο.Π.Α.Κ.Ε. Ο.Τ.Ε. Τέμενη Αιγίου. Άριστη παράσταση. Εξαιρετική η ευγενική φιλοξενία από την διοίκηση του Ο.Π.Α.Κ.Ε.

3.      21 ΙΟΥΝΙΟΥ. Στεριανοί – Θρακιώτες – Πόντιοι στο παραθεριστικό Κέντρο του Ο.Π.Α.Κ.Ε. – Ο.Τ.Ε. στην Τέμενη Αιγίου. Θαυμάσια παράσταση.

4.       22 ΙΟΥΝΙΟΥ. Στο Ξενοδοχείο Long Beach στην συνάντηση μετά 50 χρόνια, των τελειόφοιτων του 1963 του  τότε Γυμνασίου Αρρένων Αιγίου. Ενθουσίασαν οι 10 Στεριανοί, τους 50 του 1963.

5.      23 ΙΟΥΝΙΟΥ : 21 Χορευτές του Θρακιώτικου τμήματος στις Αιγές ( Βλοβοκά ) παρουσίασαν χορούς Αν. Ρωμυλίας μετά την λειτουργία της Πεντηκοστής, καταχειροκροτούμενοι.

6.      24 ΙΟΥΝΙΟΥ : Στην γιορτή  λήξης των Κατηχητικών Σχολείων, στην Πλατεία  Φανερωμένης 24 νεαροί του 4ου έτους Τρίτης και Τετάρτης παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, προκαλώντας τα κολακευτικά σχόλια των παρισταμένων.

7.       5 – 8 ΙΟΥΛΙΟΥ : Οι Στεριανοί στην Σαντορίνη. Τα λόγια Αντιδημάρχου και του προέδρου τοπικής κοινότητος στην Οία μετά την παράσταση, ενθουσίασαν τους Αιγιώτες χορευτές και συνοδούς. Εντυπωσιάσθηκαν όλοι της αποστολής από την ξενάγηση στα Φηρά, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι, Οία, Π. και Ν. Καμένη, Ακρωτήρι, Περίβολο.

8.       17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 : Στεριανοί – Θρακιώτες – Κρητικοί  στο Ο.Π.Α.Κ.Ε. – Ο.Τ.Ε. καθήλωσαν το κοινό, που δεν μπορούσε να κρύψει τον θαυμασμό του για την σοβαρή δουλειά που γίνεται στον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου. 

9.      27 ΙΟΥΛΙΟΥ : Έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 35 χρόνων του Ομίλου. 2ωρη παράσταση στα Τρυπιά ( Ελαιώνα ) με 9 τμήματα και 125 χορευτές, που παρουσίασαν χωρίς τοπικές ενδυμασίες χορούς από Β. και Ν. Αιγαίο, Κρήτη, Πόντο, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Θράκη, Μακεδονία, Στερεά και Πελοπόννησο.  Τίτλος της παράστασης  .  Στο C.D. ακούγονταν οι φωνές πολύ γνωστών τραγουδιστών που απέδιδαν τα τραγούδια των χορών ( Μούσχουρη- Γλυκερία – Κώχ – Ρούκουνας – Τσέρτος –   Μητσιάς – Νταλάρας – Τσαλιγοπούλου – Καζαντζίδης κ.ά. ). Εικόνα των περιοχών που χορεύεται ο κάθε χορός και εικόνα του τραγουδιστή στην οθόνη, έδινε άλλη διάσταση στη εκδήλωση, δουλειά του ακούραστου Βασίλη Μανουηλίδη.

10.  28 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ : Συγκινητική εκδήλωση με απότιση φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης, σε όσα μέλη μας μέσα στα 35 χρόνια λειτουργίας του Χορευτικού, έχασαν την ζωή τους.     Μνημόσυνο στην Φανερωμένη, προσφορά καφέ στο Εκκλησιαστικό Κέντρο, πολλές ευχές και ευχαριστίες από τους συγγενείς των θανόντων.

11.  29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 : Η Κεντρική – συγκλονιστική εκδήλωση για τον εορτασμό των 35 χρόνων.   Με πλήθος θεατών, που κατάκλυσαν από νωρίς τον χώρο των Υψηλών Αλωνίων και που εντυπωσιάσθηκαν από το πλούσιο θέαμα και την θαυμάσια παρουσίαση χορών από το Αιγαίο,   την Κρήτη,  την Αν. Ρωμυλία, την Μακεδονία, την Μ. Ασία, τα Μέγαρα και την Σαλαμίνα και     την περιοχή μας. Συμμετείχαν πάνω από 150 χορευτές όλων των ηλικιών. Με ανάλογες ενδυμασίες και με δύο ορχήστρες. Την 7μελή του Χορευτικού και την τριμελή Κρητική.

Λιτή και ουσιώδης η προσφώνηση της προέδρου και επιτυχής η αναφορά της στην 35ετία, ενώ στην οθόνη έτρεχαν εικόνες από την πολύχρονη δραστηριότητα του Ομίλου, εκπληκτική δουλειά του Βασίλη Μανουηλίδη. Θερμά τα λόγια του Δημάρχου και μεγάλη τιμή για τον όμιλο το ότι

στην λήξη χόρεψε  μαζί με τους χορευτές.

12. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : Στις Αιγές ( Βλοβοκά ) 12 μεγάλοι χορευτές που στον Χορευτικό έχουν από 15 έως 21 χρόνια, στην επιτυχημένη εκδήλωση – αφιέρωμα στο ρεμπέτικο, με ζωντανή ορχήστρα χόρεψαν : χασάπικα – χασαπιές – απτάλικο – ζεϊμπέκικα στην έναρξη της εκδήλωσης παρασύροντας σε κεφάτο γλέντι τους επισκέπτες, που κράτησαν το κέφι μέχρι το πρωϊ.

13.   ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : Σημαντική εκδήλωση στο κατάμεστο παραθεριστικό Κέντρο του Ο.Π.Α.Κ.Ε. – Ο.Τ.Ε.  από 45 χορευτές Στεριανούς, Ενήλικες Νησιώτες και νεαρούς Μακεδόνες. Παρόντα πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΚΕ, που  δήλωσαν ικανοποιημένα

 από την πολύχρονη συνεργασία αλλά και το επίπεδο των παραστάσεων του δυναμικού και πολυπληθούς Χορευτικού Ομίλου Αιγίου. Τις ευχαριστίες του εξέφρασε και ο Χορευτικός, για το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας και για την ευγένεια που διακρίνει όλα τα μέλη του Δ. Σ. του Ο.Π.Α.Κ.Ε.

      14.ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : Οι Ενήλικες Νησιώτες στο φιλόξενο Σκεπαστό Καλαβρύτων  με τον θαυμάσιο Πολιτιστικό Σύλλογο, που οργανώνει κάθε χρόνο σειρά Πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Παρουσίασαν δυο ομάδες χορών, Μ. Ασίας και Νήσων Αιγαίου μαζί με τα πολύ αξιόλογα συγκροτήματα του Σκεπαστού, της Ναυπάκτου και το Χορευτικό του Δήμου Πατρών. Εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή όλων των κατοίκων του Σκεπαστού στις εκδηλώσεις και η αγάπη τους για τον Σύλλογό τους.

15.  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΑ : 9 Km.πάνω από την Αιγείρα για 29η χρονιά ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων, οργανώνει με εκπληκτική επιτυχία διήμερες εκδηλώσεις. Η επιτυχία είναι τέτοια ώστε χιλιάδες λαού προσέρχεται στο διήμερο. Ο Χορευτικός συμμετείχε για πρώτη φορά την πρώτη ημέρα του πανηγυριού με δύο τμήματά του, Νησιώτικο ενηλίκων και Στεριανό που καταχειροκροτήθηκαν. Κάλυψε πρόγραμμα 30΄λεπτών, ενώ ακολούθησε πραγματικό γλέντι για μία ακόμα χρονιά.

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Από 19 Αυγούστου, όλοι οι χορευτές μετά από τις απόλυτα επιτυχημένες παραστάσεις και τις πιό πολλές – κουραστικές πρόβες, άρχισαν τις διακοπές τους.

Θα επανέλθουν με πρώτη εμφάνιση στις 5 Σεπτεμβρίου.

———————————————————————————————————————————————————————————————-

Εν τω μεταξύ, από Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013, αρχίζουν οι εγγραφές νέων μελών και η ανανέωση εγγραφής παλαιών. Θα πραγματοποιούται κάθε βράδυ ( Δευτέρα έως Παρασκευή ) από 7 – 9 μ.μ. στις αίθουσες του Χορευτικού, Μελετοπούλων 6. Τηλεφωνα 2910 20450 και 6972899429.

=======================================================================================

 

 

 

 

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι