Δραστηριότητες 2008

απο xoa

Η Γενική Συνέλευση του Ομίλου άρχισε με εκλογή Προεδρείου ( Χρήστος Κιλιάς – Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου – Χριστίνα Παπαβραμοπούλου), με εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής (Ιωάννης Βασιλείου – Απόστολος Χριστόπουλος – Γεωργία Πετράκη – Λυδία Διαμαντοπούλου – Λούπη Σοφία). Ακολούθησε Απολογισμός τριετίας απερχόμενου Δ.Σ. από την Πρόεδρο Καφεντζή -Αρβανίτη Ελένη, Οικονομικός απολογισμός από τον ταμία Νικολόπουλο Γεώργιο, Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής από την Βασιλειάδη Αγγελική. Η Γενική Συνέλευση ΟΜΟΦΩΝΑ ενέκρινε τον Απολογισμό Δραστηριότητος και τον Οικονομικό Απολογισμό. Στην συνέχεια είχαμε παρουσίαση των υποψηφιοτήτων.
Κατά τις εκλογές στον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου εκλέχτηκαν:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
1) Καφεντζή – Αρβανίτη Ελένη με 167 ψήφους
2) Κακιός Μαρίνος με 160
3) Νικολόπουλος Γεώργιος με 147
4) Μιχαλόπουλος Βασίλειος με 117
5) Βέργου Χαρά με 96
6) Μαχαίρα -Τρακαδά Διαμάντω 89 και
7) Πυρπιρή – Καπράλου Καλ. με 85.
Αναπληρωματικοί:
Σπυρόπουλος Παναγιώτης, Μπέκιος Αργύριος, Παπαμιχαλοπούλου – Τσούνη Μαρία, Χρονόπουλος Σωτήριος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1) Καρβέλας Ανδρέας με 116 ψήφους
2) Βασιλειάδη Αγγελική με 115
3) Τρακαδάς Βασίλειος με 108
Αναπληρωματικός: Πολυχρονόπουλος Βασίλειος.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει σε Σώμα εντός 15 ημερών και θα αναλάβει τα καθήκοντά του από 1-1-2009.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2008.

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ.
Μετά τις 2-3 πρώτες εβδομάδες μαθημάτων, Διοικητικό Συμβούλιο και Διεύθυνση αλλά και οι Γυμναστές του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση από την προσέλευση Αρχαρίων όλων των ηλικιών. Ο αριθμός των νεοεγγραφέντων μελών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο νέα τμήματα μαθητών και δύο νέα τμήματα Ενηλίκων. Οι Ενήλικες, οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Παραδοσιακούς και λαϊκούς μας χορούς, έχουν συμπληρώσει συνολικά 5 τμήματα, που εξασκούνται τα βράδυα από 9μ.μ. έως 10.30μ.μ.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 26/28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008.
Στην πρωτεύουσα του Νομού Πιερίας βρέθηκε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου το Στεριανό Συγκρότημα του Χορευτικού και η ορχήστρα του. Παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς μαζί με το συγκρότημα της Εστίας Πιερίδων Μουσών στις 27/10/2008 σε εκδήλωση που οργάνωσαν η Νομαρχία Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης, Παρέλασαν την ημέρα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και αμέσως μετά επέστρεψαν στο Αίγιο. Από το Διοικητικό Συμβούλιο συνόδευσαν ο Γραμματέας Μαρίνος Κακιός και ο ταμίας – χορευτής Γιώργος Νικολόπουλος, ενώ την ευθύνη του προγράμματος είχε ο Διευθυντής – Γυμναστής Χρήστος Κιλιάς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008.

12. Πρόταση από την Παραλία Πλατάνου εξετάζεται.
11. 5 /9/2008 ΟΠΑΚΕ -ΟΤΕ Τέμενη Αιγίου. Την παράσταση θα παρακολουθήσουν και φιλοξενούμενοι από την Μάλτα.
10. 26/8 έως 3/8/08 συμμετοχή στο 2ο Διεθνές Festival Folklor TZAREVO, στην Μαύρη θάλασσα στην Ν. Βουλγαρία. Είναι η πρώτη έξοδος τμημάτων Ενηλίκων στο Εξωτερικό.
9. 28/8/2008 ΟΠΑΚΕ -ΟΤΕ Τέμενη Αιγίου. Φιλοξενούνται και θα παρακολουθήσουν και Κύπριοι την παράσταση Θρακιωτών και Νησιωτών.
8. 23/8/08 πρόταση από την Πανκαλαβρυτινή ένωση για συμμετοχή σε εκδηλώσεις πολιτιστικές στην Κλειτορία. Μάλλον θα αποκλεισθεί.
7. 9/8/08 Στεριανό συγκρότημα με 16 χορευτές στο ΑΝΤΙΡΙΟ μαζί με άλλα 5 Ελληνικά συγκροτήματα.
6. 24/7/08 έως 7/8/08 Θρακιώτικο και Νησιώτικο συγκρότημα στο 28ο Festival cidade PORTO, 27o Ranchoparanhos, Festival Folklor Gondomar κ΄ Βraga, στην Πορτογαλία.
5. 20/7/2008 στην Ακράτα 48 χορευτές, τριών συγκροτημάτων.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ Κυριακή – Δευτέρα – Τρίτη 13-14-15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008. ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ ΑΙΓΙΟΥ.
ΤΡΙΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ και απονομή αναμνηστικών στα 31 ιδρυτικά μέλη. Μαζί μας το Ρουμάνικο συγκρότημα TARA VRANSEI.

4. 10/7/2008 ΟΠΑΚΕ -ΟΤΕ Τέμενη Αιγίου. Θα φιλοξενούνται και Κύπριοι.
3. 5/6/2008 Στεριανό συγκρότημα στο συναπάντημα στην Σέλισσα.
2. 28/6/2008 Στην Αιγείρα Θρακιώτες και Νησιώτες, στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις για το “ράλλυ” Αρχαίας Αιγείρας.
1. 27/6/2008 ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ Τέμενη Αιγίου. Θα φιλοξενούνται και θα παρακολουθήσουν και Ρουμάνοι.

ΚυριακΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 
Στο κατάμεστο κινηματοθέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ στις 19.30, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση – αφιέρωμα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου και του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας για τη συμμετοχή στην Επανάσταση του 1821 των Ιωαννίνων, του Σουλίου και του Μεσολογγίου. Επίσημοι και θεατές παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον και καταχειροκρότησαν τις ολιγόλεπτες μεστές ομιλίες, την εικόνα που ταυτόχρονα προβαλλόταν και τους χορούς και τα τραγούδια των αντίστοιχων περιοχών, που με μεγάλη επιτυχία παρουσίασαν 2 τμήματα του Χορευτικού και 1 του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Ο Δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς συνεχάρη τους συντελεστές και ιδιαίτερα το ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ που φέτος γιορτάζει την συμπλήρωση 30 χρόνων εντυπωσιακής δραστηριότητος.

ΤΡΙΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
Δεν έγινε λόγω βροχής παρέλαση και τα 120 παιδιά του Ομίλου που είχαν προετοιμασθεί να παρελάσουν και να χορέψουν, ένοιωσαν απογοήτευση. Μόνον οι δύο ιππείς με παραδοσιακές ενδυμασίες, πάνω στα λευκά τους άλογα και οι σημαιοφόροι παρέστησαν στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, στα Ψηλαλώνια.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Εκδήλωση της ΔΕΠΑ Αιγίου και της ΕΤΕΠΑ για τις σημαίες του αγώνα, με συμμετοχή μελών του Στεριανού συγκροτήματος, που χόρεψαν χορούς Σουλίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Εκδρομή χορευτών 6ου και 7ου έτους σε Ακροκόρινθο, Λίμνη Βουλιαγμένης, Ηραίο, Λουτράκι. Προσφορά ΑΝΩΝΥΜΟΥ φίλου του Χορευτικού Ομίλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/4 ή ΚΥΡΙΑΚΗ 20/4
Στην έξοδο του Μεσολογγίου 48 χορευτές θα παρελάσουν με τις παραδοσιακές τους στολές.

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις: 

1. Κυριακή 16 Μαρτίου εκδρομή γνωριμίας των μελών των τμημάτων Ενηλίκων, στην Λευκάδα.
2. Κυριακή 23 Μαρτίου στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ στις 19.30 Επετειακό αφιέρωμα στη συμμετοχή στην Επανάσταση του 1821 των Ιωαννίνων, του Σουλίου και του Μεσολογγίου. Οργάνωση : Χορευτικός Όμιλος Αιγίου και Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας κ΄ Καλαβρύτων. Συμμετέχει το Χορευτικό του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
3. Τρίτη 25 Μαρτίου 2008 , παρέλαση 120 χορευτών.
4. Τρίτη 25 Μαρτίου 2008, μετά την παρέλαση χοροί στα Ψηλαλώνια από το Χορευτικό.
5. Τρίτη 25 Μαρτίου 2008, 20.30 ΑΠΟΛΛΩΝ συμμετοχή χορευτών του Στεριανού συγκροτήματος σε εκδήλωση του Δήμου Αιγίου, της ΙΛΕΑ και της ΕΤΕΠΑ.

27/1/2008
Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο σε αριθμό θεατών, αριθμό χορευτών, απόδοση ορχήστρας, απόδοση χορευτικών τμημάτων, εντυπωσίασε η πρώτη για το 2008 εκδήλωση κοπής πίτας του Χορευτικού Ομίλου της πόλης μας. Πραγματική πανδαισία ήχου και θεάματος, άφησε άριστες εντυπώσεις και συγκλόνισε όσους (και ήσαν πάρα πολλοί) την παρακολούθησαν. Η εμφάνιση με τους καλύτερους χορευτές που σήμερα διαθέτει του Θρακιώτικου συγκροτήματος αλλά και του Στεριανού και του Νησιώτικου, αλλά και η εξαιρετική απόδοση του τμήματος Ενηλίκων (άλλα δύο τμήματα Ενηλίκων θα παρουσιάσουν πρόγραμμα την επόμενη Κυριακή), ήταν εκπληκτική. Φυσικά δεν υστέρησαν και τα άλλα 6 συγκροτήματα μικρότερων χορευτών, που και αυτά καταχειροκροτήθηκαν. Η πρόεδρος του Χορευτικού ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, τις Αιγιώτικες οικογένειες που εμπιστεύονται το Χορευτικό και τα εκάστοτε Συμβούλιά του και τους Δασκάλους, τριάντα ολόκληρα χρόνια τώρα. Αναφέρθηκε και στην προσφορά του ακούραστου Χρήστου Κιλιά, που είναι 30 χρόνια στην διεύθυνση του Ομίλου διδάσκοντας συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαρίστησε δασκάλους, χορευτές, μουσικούς , συμβούλους για την εξαιρετική συνεργασία. Ανέλυσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2008, που θα είναι αφιερωμένο στην τριακονταετία του θαυμάσιου Πολιτιστικού Συλλόγου. Ανέφερε τα δύο ταξίδια προβολής της Ελληνικής Παράδοσης στο Εξωτερικό, το πρώτο στο Πόρτο της Πορτογαλίας και το δεύτερο για τα τμήματα Ενηλίκων στην Μαύρη θάλασσα στην Βουλγαρία. Υποσχέθηκε πως το Διοικητικό Συμβούλιο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την συνέχιση του λαμπρού έργου που επιτελείται. Ο επί τριάντα χρόνια δάσκαλος χορών και διευθυντής Χρ. Κιλιάς ευχαρίστησε πολλές φορές τους Αιγιώτες για την στήριξη που προσέφεραν από το 1978 μέχρι το 2008 στο Χορευτικό. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχισθεί για πολλά ακόμα χρόνια, η λαμπρή πορεία του Ομίλου.
Στην κοπή της πίτας τυχερός ο πολιτευτής της Ν.Δ. Δ.Τριανταφυλλόπουλος. Χαιρετισμούς έστειλαν : ο Περιφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων και η Βουλευτής Νατάσσα Ράγιου.
Την άλλη Κυριακή 10.45 η δεύτερη εκδήλωση κοπής πίτας, πάλι με Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τα άλλα μισά παιδιά του Χορευτικού.
3/2/2008 – ΑΠΟΛΛΩΝ
Καμία περιγραφή δεν μπορεί να αποδώσει το μέγεθος της επιτυχίας και στην δεύτερη μεγάλη καθιερωμένη εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου. Οι θεατές που από νωρίς κατέκλυσαν την αίθουσα του κινηματοθεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ στην πλατεία και στον εξώστη, έμειναν κατενθουσιασμένοι από το πραγματικό υπερθέαμα, που παρουσίασαν άλλα 10 συγκροτήματα του Ομίλου, με χορευτές από 7 έως 55 ετών. Το κέφι, η ζωντάνια, ο ρυθμός, η ευχάριστη διάθεση αποτυπωμένη σε όλων τα πρόσωπα, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό που μαζί με την εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα συνεπείραν μικρούς και μεγάλους. Εξαιρετική εντύπωση προκάλεσε ο ενθουσιασμός των χορευτών 2 τμημάτων Ενηλίκων που χόρεψαν με τρόπο που ξεσήκωσε τους θεατές. Η πρόεδρος Ελένη Καφετζή ευχαρίστησε πάλι από την καρδιά της τους Αιγιώτες γονείς και φίλους για την αθρόα προσέλευση. Ευχαρίστησε επίσης χορευτές – μουσικούς – δασκάλους για την τέλεια συνεργασία που δίνει αντίστοιχα αποτελέσματα. Ανέφερε εν ολίγοις τον προγραμματισμό εκδηλώσεων για το 2008 (όπου ο Χορευτικός γιορτάζει τα 30 του χρόνια) και κάλεσε τους Γονείς και στην τρίτη εκδήλωση κοπής πίτας με χορό, που θα πραγματοποιηθεί στον ΕΣΠΕΡΟ το Σάββατο 9/2/08.
Ο Δ/ντής του Ομίλου φανερά ενθουσιασμένος από την προσέλευση, ευχαρίστησε πολλές φορές τους Αιγιώτες για την στήριξη που προσέφεραν τα 30 αυτά χρόνια στις προσπάθειες του Χορευτικού, που ξεκινώντας από το μηδέν, έφθασε να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε Διεθνή Festivals από τον Βόρειο Πολικό Κύκλο και το ROVANIEMI της Φιλανδίας, μέχρι τη Σικελία, τη Σαρδηνία και την Κύπρο Νότια και από το Κίεβο Ανατολικά, μέχρι το OPORTO και την BARCELONA δυτικά. Από την Βόρεια θάλασσα μέχρι την Ιταλική και την Γαλλική ριβιέρα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της εκκλησίας, η Βουλευτής της Ν.Δ. Νατάσσα Ράγιου, ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Ν. Τσάνης,
ο Πανεπιστημιακός και πολιτευτής κ. Τζιλίλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαρ. Χριστόπουλος και Άν. Σουφλή, ο πρόεδρος των Δασκάλων και Νηπιαγωγών, προϊστάμενοι Υπηρεσιών κ.λ.π.
Όλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι για το λαμπρό έργο που επιτελείται στον μεγαλύτερο Πολιτιστικό Σύλλογο του Αιγίου.

Στις 4/2, Κυριακή μεσημέρι, από 13.00 έως 15.00, το κανάλι Lepanto, έδειξε όλο το πρόγραμμα της προηγούμενης Κυριακής 27 Ιανουαρίου, του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι