Πολιτιστικό καλοκαίρι 2011 Δήμου Αιγιαλείας. Η ανεπανάληπτη εκδήλωση Χορευτικού και φιλολόγων

απο xoa

Αξιοποιώντας στο έπακρον τις απεριόριστες δυνατότητές του ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, κατέπληξε τους πάντες στην εκδήλωση της Πέμπτης στα Ψηλαλώνια, που απέκτησαν για ένα βράδυ ζωή και κίνηση θυμίζοντας παλιές – καλές ημέρες.
146 χορευτές ! ! 6 διαφορετικών τμημάτων, κάλυψαν ένα πρόγραμμα δυόμιση ωρών, που μέχρι τέλους το παρακολούθησαν οι πολυπληθείς θεατές, οι πιο πολλοί όρθιοι. Εξαιρετικά μεγάλη στην επιτυχία η συμβολή του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, που στο πρώτο μέρος στο αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό παρουσίασαν με δύο 10΄λεπτες ομιλίες της Γεν. Γραμματέως του Συνδέσμου Αικατ. Μαρινοπούλου, το ιστορικό του Ποντιακού Ελληνισμού, την Γενοκτονία και την συμβολή των Ποντίων στον Πολιτισμό, ενώ παράλληλα υπήρχε εικόνα σε γιγαντοοθόνη με διαφάνειες , ευθύνη της Ειδ. Γραμματέως των Φιλολόγων Ζωής Βαρδάκη, υποδιευθύντριας του 3ου Γυμνασίου. Οι Ποντιακοί χοροί που παρουσιάσθηκαν από 25 χορευτές του Ομίλου, αποδόθηκαν με τρόπο εξαιρετικό, συγκλόνισαν κυριολεκτικά τους παρισταμένους που χειροκροτούσαν ενθουσιωδώς εκφράζοντας για μία ακόμα φορά τον θαυμασμό τους για το εντυπωσιακό έργο που επιτελείται 34 χρόνια τώρα στον Χορευτικό Όμιλο. Υπεύθυνη της διδασκαλίας των χορών η Γυμνάστρια με ειδικότητα Παραδοσιακών χορών Αθηνά Κωνσταντινίδου στην οποία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Η Ποντιακή ορχήστρα των Νικολαϊδη και Αβραμίδη κάλυψε με άψογο τρόπο τους χορούς των Ποντίων, συμμετέχοντας αποτελεσματικά στην μουσικοχορευτική πανδαισία που παρουσιάσθηκε. Ακόμα και Πόντιοι κάτοικοι Κοζάνης, που παρακολούθησαν συμπτωματικά την παράσταση συνεχάρησαν συγκινημένοι τους συντελεστές.
Ακολούθησε το δεύτερο μέρος με χορούς Μ. Ασίας από τμήμα 16 Ενηλίκων, χορούς Δ. Θράκης από τμήμα 30 παλαιών και νεότερων χορευτών, Εύβοιας με 36 χορευτές και τέλος Θεσσαλίας και Πελοποννήσου με 24 χορευτές. Είχαν ξεκινήσει το πρόγραμμα στην έναρξη 20 μικροί υποψήφιοι χορευτές 2ου έτους. Ότι και να αναφέρει κανείς για τους χορούς αυτούς αλλά και για το κέφι, τον συγχρονισμό, την απόδοση, το χαμόγελο των χορευτών των τμημάτων αυτών είναι λίγο και μόνον όσοι παρακολούθησαν την παράσταση έχουν την δυνατότητα αξιολόγησης μιας προσπάθειας που κάθε χρόνο παρουσιάζεται με μεγαλύτερη επιτυχία. Στα τμήματα αυτά είχαν διδάξει τους χορούς ο Χρήστος Κιλιάς, που είχε και την γενική ευθύνη όλου του προγράμματος, η Χρύσα Βαγενά και η Αθηνά Κωνσταντινίδου. Άριστη και η ορχήστρα του Χορευτικού με την Αγγέλα Αντωνιάδη και τον Γιάννη Δημητρακόπουλο στο τραγούδι, τον Θεόδ. και Ι. Δημητρακόπουλο στο βιολί, τον Θ. Φωτόπουλο στο κλαρίνο, τον Κ. Κιντή κιθάρα και τον Κ. Χελάκη κρουστά. Στο τέλος της εκδήλωσης ευχαρίστησαν τους πολυπληθείς θεατές η πρόεδρος του Χορευτικού Ελένη Αρβανίτη – Καφεντζή και των Φιλολόγων Αρχοντούλα Ρέλλα – Παπασημακοπούλου, ενώ θερμά συγχαρητήρια έδωσαν οι Δήμαρχος Αιγίου Ευστ. Θεοδωρακόπουλος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασ. Ψυχράμη. Ο Διευθυντής του Ομίλου ευχαρίστησε τους θεατές και τους ζήτησε να ευχηθούν στα παιδιά του Χορευτικού που θα αναχωρούσαν την Κυριακή το μεσημέρι για το Βέλγιο, .

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι