Τέμενη- Λόγγος – Αιγές 21/22/23-6-2013

απο xoa

1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6/2013 . Ο.Π.Α.Κ.Ε – Ο.Τ.Ε. Τέμενη Αιγίου.
Τυχεροί οι παραθεριστές στο παραθεριστικό Κέντρο του ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου την Παρασκευή το βράδυ. Είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να χειροκροτήσουν τα 3 τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου που για μιάμιση ώρα απέδωσαν με ξεχωριστή χάρη και άνεση χορούς από πολλές περιοχές της Πατρίδος μας. 48 συνολικά χορευτές και χορεύτριες από 12 έως 32 ετών παρουσίασαν χορούς της Ηπειρωτικής Ελλάδος, του Πόντου και της Ανατ. Ρωμυλίας. Ο ενθουσιασμός και τα σχόλια των θεατών κολακευτικά για την τόση δουλειά αλλά και την ποιότητα της παρουσίασης γνωστών και άγνωστων χορών, από ένα Σύλλογο που μετρά 35 συναπτά έτη έντονης- συνεχούς και ανοδικής πορείας. Στο τέλος της εκδήλωσης πολλοί ήσαν αυτοί που συνεχάρηκαν τους υπευθύνους του Ομίλου είτε ήσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή Δάσκαλοι χορών. Είχε δε ιδιαίτερη σημασία ότι εκδήλωσαν τον θαυμασμό τους άτομα που είχαν καταγωγή από τον Πόντο ή την Θράκη ή την Θεσσαλία ή την Ήπειρο, για το επίπεδο παρουσίασης χορών των περιοχών τους. Οι υπεύθυνοι του Χορευτικού δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν και το Διοικ. Συμβούλιο του ΟΠΑΚΕ για την ευχάριστη – φιλική και υψηλής ποιότητος προσφορά υπηρεσιών όχι μόνον στους παραθεριστές αλλά και στους Αιγιαλείς επισκέπτες.

2. ΣΑΒΒΑΤΟ 22/6/2013. LONG BEACH – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 1963.
Στο γνωστό Ξενοδοχείο του Λόγγου, μετά από 50 ακριβώς χρόνια συναντήθηκαν οι αποφοιτήσαντες από το τότε Γυμνάσιο Αιγίου. Ήταν το 1963 όταν τελείωσαν το 6τάξιο, νεαροί και γεμάτοι όνειρα. Από τότε έχουν συναντηθεί 5 φορές. Η 6η φορά ήταν η πιό σημαντική αφού συνέπιπτε με την παρέλευση 50 χρόνων. Σε αυτή την πράγματι συγκινητική συνάντηση, ο οργανωτής Παντελής Νικολόπουλος σκέφθηκε να καλέσει και ένα τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, που θα έδινε άλλο τόνο στην εκδήλωση. Απεδείχθη ότι η σκέψη του ήταν πολύ σωστή διότι οι 10 νεαροί Στεριανοί χορευτές, χορεύοντας χορούς των οποίων τα τραγούδια ήσαν πολύ γνωστά και χαρούμενα, ξεσήκωσαν τους του 1963 και καταχειροκροτήθηκαν. Την παράστασή τους παρακολούθησαν και αρκετοί πελάτες του Ξενοδοχείου που είχαν κατέβει στην Αιγιάλεια εκμεταλευόμενοι το τριήμερο.

3. 21 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ. 23/6/2013.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγών ( Βλοβοκά ) κάλεσε τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, για να παρουσιάσει αυτή την φορά χορούς Ανατ. Ρωμυλίας μετά την θεία λειτουργία και την αρτοκλασία την Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Ιουνίου, στο χωριό με το υπέροχο κλίμα, την υπέροχη θέα και τις αξιόλογες Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έτσι 21 χορευτές παρά την αφόρητη ζέστη και τον καυτό ήλιο ( ο Χορευτικός είναι παντός καιρού ) παρουσίασαν πρόγραμμα 35΄ λεπτών. Το πόσο ευχαριστημένες είναι από την συνεργασία οι δύο πλευρές αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στις 2 ή 3 Αυγούστου στο αφιέρωμα με ζωντανή ορχήστρα στο ρεμπέτικο, χορευτές του Χορευτικού Ομίλου θα χορέψουν Χασάπικα – Ζεϊμπέκικα – Χασαπιές στην ωραία πλατεία του χωριού κάτω από την εκκλησία.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι