ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

απο xoa

Συνεχίζοντας την παράδοση των άψογων εμφανίσεων του στις 25 Μαρτίου κάθε χρόνου, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου εντυπωσίασε και φέτος με την δυναμική του παρουσία στην καθιερωμένη παρέλαση αλλά και με τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασε στην συνέχεια στα Ψηλαλώνια. Σε άλλες περιπτώσεις στις 25 Μαρτίου εκτός από την παρέλαση, πραγματοποιούσε “αφιερώματα” με αναφορά σε χορούς και τραγούδια διαφόρων περιοχών της πατρίδος μας, αλλά και με ιστορικές προσεγγίσεις των γεγονότων που συνέβησαν κυρίως στην διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα στις περιοχές αυτές. Πολλές τέτοιες εκδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια στο κινηματοθέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ , σε συνεργασία με την Ι.Λ.Ε.Α. ή με τον Σύλλογο Φιλολόγων ή άλλους Πολιτιστικούς φορείς, αλλά και με παρουσία και φιλοξενία χορευτικών συγκροτημάτων από ιστορικές πόλεις της Ελλάδος. Τώρα με την οικονομική κρίση το Διοικητικό Συμβούλιο του Χορευτικού με την σύμφωνη γνώμη όλων των Γυμναστών, αποφάσισε όπως και πέρυσι να παρουσιασθούν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, χωρίς έξοδα στην πλατεία στα Ψηλαλώνια. Έτσι αρχικά οι χιλιάδες Αιγιώτες που παρακολούθησαν την παρέλαση στην Μητροπόλεως την Παρασκευή, είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν εκτός των άλλων και τους 120 από τους χορευτές του Ομίλου όλων των ηλικιών που παρέλασαν με ξεχωριστή χάρη και συγχρονισμό, με παραδοσιακές φορεσιές από πολλές περιοχές της Ελλάδος. Συνοδοί ήσαν οι Γυμνάστριες Χρύσα Βαγενά και Αθηνά Κωνσταντινίδου.
Στην συνέχεια, βοηθούντος και του εξαιρετικού καιρού, πλήθος Αιγιωτών παρακολούθησαν την παρουσίαση στα Ψηλαλώνια και για μία ώρα των χορών που από Ηπειρωτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, από Θράκη και από τα νησιά του Αιγαίου, παρουσίασαν οι 120 χορευτές χωρισμένοι σε 3 ομάδες. Αίσθηση προκάλεσε για μία ακόμα φορά, το γεγονός ότι παρ` ότι ο ιστορικός πλέον Χορευτικός Όμιλος εισήλθε στο 34ο χρόνο έντονης δραστηριότητος, η δυναμικότητά του, ο αριθμός των χορευτών του, η δυνατότητα εξαιρετικής προσέγγισης του ύφους και του ιδιαίτερου χρώματος και της υφής των χορών κάθε περιοχής του Ελλαδικού χώρου, συνεχώς βελτιώνεται και η απόδοση των πιο παλαιών ιδίως χορευτών του είναι εκπληκτική.
Eυχαριστώντας όλους τους Αιγιώτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ο Διευθυντής του Ομίλου Χρήστος Κιλιάς ανακοίνωσε και το 39ο ταξίδι για συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου σε Διεθνές Festival Folklor, αυτή την φορά στο Lido της Βενετίας.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι