25η Μαρτίου 2013.Παρέλαση – χοροί.

απο xoa
EΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.
Παρά την κρίση την οικονομική αλλά και των ηθικών αξιών, παρά τα τόσα προβλήματα της κάθε οικογένειας, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου έστειλε το δικό του μήνυμα επίκαιρο όσο ποτέ, για εθνική υπερηφάνεια, ενότητα και ψυχραιμία, με την εμφάνισή του στις 25 Μαρτίου στην παρέλαση στο Αίγιο. Δεν είναι μικρό πράγμα να παρελαύνουν 120 παιδιά με εθνικές ενδυμασίες, με άψογο βηματισμό χωρίς καμία πρόβα, με λεβεντιά αγόρια και κορίτσια διαφόρων ηλικιών. Με ενδυμασίες Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Θράκης, Θάσου, Κ.Παναγιάς, Τρίκερι, Κ. Αιγαίου  κέρδισαν τις εντυπώσεις για μία ακόμα φορά, αλλά και την συμπάθεια των περισσοτέρων Αιγιωτών για την δουλειά που γίνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους Συλλόγους παραδοσιακών χορών  της Ελλάδος. Ο οποίος μάλιστα συμπλήρωσε 35 ολόκληρα χρόνια εντυπωσιακής πορείας.
Δεν ήταν μόνον η συμμετοχή στην παρέλαση που εντυπωσίασε. Οι ίδιοι χορευτές παρουσίασαν μετά την παρέλαση στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με επετειακούς χορούς και τραγούδια σε 4 ενότητες. Χοροί λεβέντικοι κυρίως Ηπειρώτικοι που εξυμνούσαν τον ηρωϊσμό των Σουλιωτών, των κλεφτών, των αρματωλών, χοροί νησιώτικοι από δύο νησιά που γνώρισαν την θηριωδία των Τούρκων ( Χίο και Κάσο ) , χοροί Μακεδονικοί  ( από Χαλκιδική – Κιλκίς – Σέρρες – Δράμα και Φλώρινα )  και χοροί από την Δυτική Θράκη. Έτσι έκλεισε και ο μήνας Μάρτιος του 2013 με σειρά εκδηλώσεων του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου στις 8 – 16 -17 – 18 – 23 και 25 του μηνός. Δάσκαλοι και χορευτές επανέρχονται στο κανονικό τους εβδομαδιαίο πρόγραμμα για ένα μήνα και μετά,  30 άτομα στις 25/4/2013 αναχωρούν για παραστάσεις στο 6ο Διεθνές Festival  του Lido di Jesolo της Βενετίας.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι