Οι εκδηλώσεις την 25η Μαρτίου 2018

απο xoa

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ.

Τιμώντας ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου , όσους αγωνίσθηκαν και για την δική μας ελευθερία, παρήλασε με 118 από τους χορευτές του, όλων των ηλικιών την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.  Ο Χορευτικός έκανε την παρουσία του αισθητή, τόσο με το πλήθος των χορευτών που παρήλασαν όσο και με τις ενδυμασίες διαφόρων περιοχών . Προηγούντο  όσα παιδιά φορούσαν φουστανέλα Β. Πελοποννήσου και ακολουθούσαν : Ηπειρώτικων χορών με Μπουραζάνα – μικροί με καθημερινή Β. Πελοποννήσου – παλαιοί χορευτές με ενδυμασία Αλμωπίας – νεαροί Θρακιώτες με Μεταξάδων, Νησιώτες με γιορτινή Αιγαίου, νεαροί Νησιώτες με καθημερινή Αιγαίου. Τα κορίτσια είχαν ενδυμασίες Καραγκούνας – Ορ. Κορινθίας – Μεταξάδων  Έβρου – Δρυμού Θεσσαλονίκης – Κάτω Παναγιάς Μ.Ασίας – Αιγαίου – Θάσου και Τρίκκερι. Επί πλέον εντύπωση για μία ακόμα φορά έκανε ο συγχρονισμός, ο βηματισμός , το παράστημα των παιδιών του χορευτικού.

ΧΟΡΟΙ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ

Ο Όμιλος είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει επετειακά τραγούδια που θα χόρευαν νεαροί χορευτές του στα Ψηλαλώνια.  Όμως η βροχή χάλασε τα σχέδια. Χόρεψαν μόνον Καλαματιανό και τσάμικο, χασάπικο με λόγια επαναστατικά και τον θούριο του Ρήγα σε χασαπιά Μακεδονίας. Η βροχή όμως δυνάμωνε και η εκδήλωση ματαιώθηκε.

ΣΤΕΡΙΑΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ.

Το ίδιο απόγευμα πέντε ζευγάρια του τμήματος των Στεριανώ ν χορών, προσκεκλημένα από τους οργανωτές εκδήλωσης στην Ροδοδάφνη, άνοιξαν το πρόγραμμα με Κλέφτικο – Περατιανό Φυσσούνι και  Γιούργια. Χειροκροτήθηκαν ενθουσιωδώς από τους παρισταμένους, ενώ στην συνέχεια πρόγραμμα παρουσίασαν χορευτικό από τον Άγ. Κωνσταντίνο, από τον Λόγγο  και από τον Ελαιώνα.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι