ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 35 ΧΡΟΝΩΝ

απο xoa
ΣΥΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 35 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ.

Πραγματική επίδειξη δύναμης,  ατελείωτου ρεπερτορίου, πληθώρας χορευτών, χρωμάτων παραδοσιακών ενδυμασιών από πολλές περιοχές , παρουσίασης γνωστών και άγνωστων χορών σε μία κατάμεστη πλατεία που θύμιζε παλιές – καλές εποχές

ήταν  η βραδιά της Δευτέρας 29 Ιουλίου στα Ψηλαλώνια.  Ο εορτασμός των 35 χρόνων του ακούραστου πρεσβευτή της Ελλάδος Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, συγκλόνισε.  Η παρουσία  του εκπροσώπου του Μητροπολίτου μας, του Δημάρχου Αιγίου Στάθη Θεοδωρακόπουλου, της προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ Β. Ψυχράμη, του προέδρου της κοινότητος Αιγίου Γιάννη Θεοφανόπουλου, των προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Πάνου Θεοφανόπουλου, του Ιατρικού Συλλόγου Σωτήρη Κοίλια  και του Εμπορικού Βαγ. Ευαγγελίου, της προέδρου των φιλολόγων Αρχ. Ρέλλα, των πολιτευτών Δημ. Τριανταφυλλόπουλου και  Άγγελου Τσιγκρή,   του Λιμενάρχη Αιγίου αλλά και πολλών άλλων που δεν ήταν δυνατόν μέσα στο πλήθος να τους διακρίνει κανείς,  έδωσε και τόνο επισημότητας αλλά και αναγνώρισης της προσεκτικής δουλειάς που γίνεται χρόνια τώρα στον Χορευτικό. Παρόντα επίσης μέλη παλαιότερων Διοικητικών Συμβουλίων, ένοιωσαν μεγάλη χαρά από την πρόοδο του Συλλόγου που αγάπησαν και στον οποίο προσέφεραν επί χρόνια.

Τίμησαν την εκδήλωση και Αιγιώτες του Συλλόγου της Νέας Υόρκης,  με επικεφαλής τον πρόεδρο που τον συνόδευε όλο σχεδόν το Διοικητικό Συμβούλιο.  Ήσαν οι άνθρωποι που φιλοξένησαν ένα διήμερο και ξενάγησαν τους Αιγιώτες χορευτές στις 26-27 Μαρτίου 2012 στην Αμερικανική μεγαλούπολη, μετά την παρουσία τους στην Εθνική γιορτή 25ης Μαρτίου στο Detroit του  Michigan.

Στην παράσταση που θα μείνει αξέχαστη, όλα ξεκίνησαν με την Αιγιώτισσα με την οποία όλα τα τμήματα που πήραν μέρος στην εκδήλωση καλωσόρισαν τους θεατές. Συνεχίσθηκε με τον χαιρετισμό της προέδρου Ελένης Καφεντζή που αναφέρθηκε με λίγα λόγια στην πορεία του Ομίλου, ενώ στην οθόνη φωτογραφίες από την 35χρονη ιστορία του Χορευτικού. Στο κυρίως πρόγραμμα τους μικρούς 4ου έτους που αποτελούν μαζί με τα παιδιά άλλων 9 τμημάτων το μέλλον του Ομίλου και που παρουσίασαν χορούς του Αιγαίου, διαδέχθηκαν στην εξέδρα σε χορούς της λεβεντογέννας Κρήτης  28 λεβέντες χορευτές και χορεύτριες, πολλοί από τους οποίους έχουν από 15 έως και 21 χρόνια στον Χορευτικό Όμιλο. Ξεσήκωσαν τον κόσμο με τους χορούς και τις Κρητικές ενδυμασίες ανδρών και τις ενδυμασίες Χανίων, Λασηθίου και Σφακίων γυναικών. Τους συνόδευε τριμελής παραδοσιακή Κρητική ορχήστρα. Ακολούθησαν χοροί της Μακεδονίας με ενδυμασίες Αλμωπίας Ανδρών και Δυτ. Μακεδονίας,  Γυναικών Δρυμού Θεσσαλονίκης και Δυτ. Μακεδονίας που φορούσαν 30 νεαροί χορευτές που καταχειροκροτήθηκαν.  Το δεύτερο μέρος των Κρητικών χορών ήταν ακόμη πιο ζωηρό από το πρώτο. Το 5ο στην σειρά συγκρότημα αυτό των ενηλίκων με ενδυμασία παραλίων Μ. Ασίας ανδρών και Κ. Παναγιάς γυναικών παρουσίασε με ξεχωριστή επιτυχία χορούς Μ. Ασίας.   Ακολούθησε το τμήμα χορών Ανατ. Ρωμυλίας που ήταν εκπληκτικό, με ενδυμασίες ανδρών Ανατ. Ρωμυλίας  και γυναικών Μεταξάδων, το τμήμα που παρουσίασε χορούς Σαλαμίνας και Μεγάρων με εντυπωσιακές φορεσιές Σαλαμίνας γυναικών και έκλεισε το πρόγραμμα το Στεριανό συγκρότημα με χορούς Θεσσαλίας, Αιτωλοακαρνανίας και της περιοχής μας. Σε όλους τους χορούς, εκτός των χορών Κρήτης, συνόδευσε τους χορευτές η 7μελής ορχήστρα του Χορευτικού. Αυτή η εναλλαγή χορών διαφόρων περιοχών, οι διαφορετικές ενδυμασίες, τα διαφορετικά ακούσματα σε κάθε ενότητα, καθήλωσαν τους θεατές επί δυόμιση ώρες χωρίς να κουράσουν.  Επί πλέον σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης στην οθόνη έβλεπε κανείς την ονομασία του χορού αλλά και εικόνες της περιοχής  που χορεύεται ο κάθε χορός. Εξαιρετική δουλειά του Βασίλη Μανουηλίδη.   Το πρόγραμμα τελείωσε με εξαιρετική τοποθέτηση του Δημάρχου Αιγίου πάνω στο έργο που έχει επιτελεσθεί στον Σύλλογο, με ευχαριστίες προς Δήμο, ΔΗΚΕΠΑ, Δήμαρχο , χορηγούς, γυμναστές , μουσικούς, κυρίως χορευτές από την διοίκηση και την διεύθυνση του Χορευτικού και με χασαπιές στις οποίες παρέσυραν και θεατές οι χορευτές.  Τιμητική και η συμμετοχή και του Δημάρχου στο κλείσιμο με χασαπιές της εορταστικής εκδήλωσης.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι