35χρόνια-43 ταξίδια σε 17 χώρες Ευρώπης – Ασίας – Αφρικής- Αμερικής

απο xoa
             ΜΕ 43 ΕΞΟΔΟΥΣ ΣΕ 17 ΧΩΡΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΑΣΙΑΣ – ΑΦΡΙΚΗΣ – ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

  Με την είσοδο του νέου χρόνου, ο διεθνώς καταξιωμένος Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, συμπλήρωσε αισίως τα 35 χρόνια εντυπωσιακής πράγματι δραστηριότητος, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και συνεχίζει να προσφέρει στην νεολαία και την κοινωνία του Αιγίου.

Στις 12 περίπου τριετίες που πέρασαν, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο Σύλλογο και στην Αιγιάλεια πάνω από 45  άτομα που εργάσθηκαν οι πιο πολλοί με πάθος – ζήλο – πρωτότυπες ιδέες, για την πρόοδο του Χορευτικού στα εκάστοτε Διοικητικά   Συμβούλια καθώς και 20 περίπου στις Ελεγκτικές επιτροπές. Σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο προσφέρουν οι : Ελένη Αρβανίτη – Καφεντζή, Σωτήριος Σταθόπουλος, Σπυρίδων Αργυρόπουλος, Γεώργιος Νικολόπουλος, Αθηνά Αντωνοπούλου – Τασοπούλου, Γεωργία Μποτίνη – Νικολοπούλου , Χρήστος Διαμαντόπουλος. Στην Ελεγκτική επιτροπή : Μαρίνος Κακιός, Καλιόπη Καπράλου – Πυρπιρή, Παναγιώτης Κάρναβος.

 Δίδαξαν παραδοσιακούς χορούς με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, μεράκι και εξαιρετικό παιδαγωγικό τρόπο, πάνω από 11 Γυμναστές με ειδικότητα στον παραδοσιακό χορό. Όλοι σχεδόν είναι σήμερα  καταξιωμένοι και προσφέρουν υπηρεσίες στην Πολιτιστική μας κληρονομιά και  από άλλα πόστα.

 Όλα αυτά τα 35 χρόνια  διευθυντής του Ομίλου, είναι ο πρώτος δάσκαλος χορών που από το 1978 μέχρι το 1991 δίδαξε μόνος του,  ο  Γυμναστής Χρήστος Κιλιάς.  Είχε ασχοληθεί στην τότε Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής με τον παραδοσιακό χορό, με δάσκαλό του τον αείμνηστο Χαράλαμπο Νέζο. 

Συνεργάτες του, οι καθηγήτριες Χρύσα Βαγενά και Αθηνά Κωνσταντινίδου

Από τις ορχήστρες με τις οποίες συνεργάσθηκε όλα αυτά τα χρόνια ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, επί μακρόν χρησιμοποιήθηκαν 26 μουσικοί, ενώ περιστασιακά σε κλήθηκαν και προσέφεραν υπηρεσίες Πόντιοι, Κρητικοί , Κυκλαδίτες, Μακεδόνες και Θρακιώτες, πολλοί γνωστοί  παραδοσιακοί οργανοπαίκτες. 

 Εκεί όμως που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί άλλος Σύλλογος παραδοσιακών χορών με τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου είναι :

 α) ο αριθμός των ατόμων που έχουν περάσει από τα τμήματά του αυτά τα 35 χρόνια, που υπερβαίνει τις 5.000 !! συνολικά, σε τμήματα νεαρών αλλά και ενηλίκων. Από αυτά 1.100 έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό.

β)  ο αριθμός των 43 ταξιδιών για παρουσίαση της Ελληνικής παράδοσης σε 17 χώρες Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής και Αμερικής.

γ)  ο αριθμός των 170 πόλεων σε αυτές τις 17 χώρες, στις οποίες έδωσε παραστάσεις ο Χορευτικός ( σε πολλές από αυτές 3 και 4 φορές ) .

δ) η διεθνής καταξίωση του Ομίλου, που του εξασφαλίζει συνεχώς προτάσεις από χώρες του Εξωτερικού, απόδειξη όχι μόνον της αρτιότητας των παραστάσεων αλλά και του σεβασμού των όρων των συμβολαίων,  που υπογράφονται με τις ξένες οργανωτικές επιτροπές. Απόδειξη επίσης της συμπεριφοράς των χορευτών του Ομίλου, που σέβονται τις αντιλήψεις, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τα ήθη και τα έθιμα,  την πολιτιστική κουλτούρα των συγκροτημάτων των άλλων λαών.

ε)  Η  συμμετοχή  του  Χορευτικού  Ομίλου  Αιγίου σε  9  Παγκόσμια Festivals : 

1 και 2.  Nice Γαλλία ( 51ο Μοndial 1986 και 57ο Μοndial

το 1992 )

3. 8ο Festival Martigues Γαλλία  ( το 1996)

4.           Μοndial Jeux Santons Saintes Γαλλία  (1999) –

5 και 6.  Schoten Αμβέρσας Βελγίου ( 33ο  World festival 1991 και  42ο  το 2000) 

7 και 8.  ΟdoornEmmen  Ολλανδίας ( Sivo festival 2001 και το  2007) –

9.       Porto – Braga- Contomar Πορτογαλίας  ( 28Ο Festival Cidade do Porto   το  2008)

 

Αλλά και η εντός Ελλάδος παρουσία του Ομίλου εντυπωσιάζει.

Oι πιό σημαντικές παραστάσεις εντός Ελλάδος : Αθήνα (Πνύκα – Πολεμικό Μουσείο – Σύλλογος Αιγιαλέων) – Δημοτικό θέατρο Πατρών ( 2 χρονιές )- Μαρούσι (2) – Κηφισιά – Αγ. Βαρβάρα (2) – Κόρινθος (5) – Άργος – Κιάτο – Ξυλόκαστρο (4) – Γκούρα (3) –  Φενεός – Ακράτα (5) – Αιγείρα (4) – Διακοπτό (3) – Τρίπολη (3) – Πύργος – Μεσολόγγι (4) – Αγρίνιο – Αντίρριο (3) – Νεοχώριον (2) – Κομπότι – Άμφισσα – Γαλαξίδι – Χίος (2) – Σπέτσες – Κατερίνη (3) – Κορινός – Βέροια – Αλεξάνδρεια – Καρδίτσα – Ν. Ορεστιάδα – Σπερχειάδα – Προσοτσάνη (3) –  Καλάβρυτα (3) – Ιωάννινα – Iθάκη (2)  – Γόμφοι Τρικάλων

 

=================================================

 

        Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 2013.

 

1.         Αρχίζουν στις 27 Ιανουαρίου 2013 Κυριακή στις 10.45 στον

  οι καθιερωμένες εκδηλώσεις του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, με την πρώτη κοπή πίτας για τους χορευτές των μισών τμημάτων και τους γονείς τους. Φυσικά όπως πάντα, με παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, με ζωντανή ορχήστρα, που θα αποδώσει χορούς από πολλές περιοχές της Ελλάδος.

2.       Η δεύτερη εκδήλωση για τα άλλα μισά παιδιά ( από 7 – 50 ετών ) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, πάλι με την ορχήστρα του Ομίλου.

3.       Πρόβες γενικές για τις δύο εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν Σάββατο 26 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου 2013. Από τις 09.30 – 14.00, πάντα στην φιλόξενη αίθουσα του κινηματοθεάτρου .

4.       Ο χορός ο ετήσιος 8 ή 9 Φεβρουαρίου στο < ΑΜΑDEUS >.

5.       Στην Σύρο το τριήμερο της Αποκριάς 16 – 18 Μαρτίου θα παρουσιάσει πρόγραμμα χορών το Στεριανό συγκρότημα του Χορευτικού.

6.       Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου στις 25 Μαρτίου στο Αίγιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε εκδήλωση τις επόμενες εβδομάδες.

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι