37η Χορευτική χρονιά.

απο xoa
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ 37ου ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΙΓΙΟΥ.Η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, έδωσε την χαρά σε μικρούς και μεγάλους χορευτές όλων των επιπέδων του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, να συναντηθούν και πάλι στο γνώριμο – ζεστό – φιλικό περιβάλλον των αιθουσών του Ομίλου. Πολλοί  βέβαια από τους χορευτές  των προχωρημένων τμημάτων, με τις 15  παραστάσεις τους το τρίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου 2013 είχαν και αποδοτικό καλοκαίρι, με αποκορύφωμα βέβαια την συγκλονιστική παράσταση για τον εορτασμό συμπλήρωσης των 35 χρόνων εντυπωσιακής δραστηριότητος , που πραγματοποιήθηκε στις 29/7/2013 στα Ψηλαλώνια Αιγίου, παρουσία πλήθους θεατών.  Η έναρξη της χορευτικής χρονιάς, αν υπολογίσει κανείς ότι τα πρώτα μαθήματα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 1978, σηματοδοτεί το ξεκίνημα  37ης συνεχούς  χρονιάς διδασκαλίας παραδοσιακών  χορών – τραγουδιών – στοιχείων ιστορίας του χορού και λαογραφικών στοιχείων, που με τόση επιτυχία πραγματοποιούνται στον πρώτο και μεγαλύτερο Χορευτικό Σύλλογο της περιοχής μας.Από 1ης  Οκτωβρίου λοιπόν, άρχισαν τα μαθήματα σε όλα τα τμήματα του Χορευτικού Ομίλου χωρίς απώλειες παρά την οικονομική κρίση που ταλανίζει όλες τις οικογένειες. Μάλιστα σε δύο τμήματα ο αριθμός των προσελθόντων και παρακολουθούντων είναι τόσο μεγάλος, ώστε αναζητούνται ημέρες και ώρες ώστε να χωρισθούν, αν καταστεί δυνατόν,  τα τμήματα αυτά.  Πρόκειται για το Στεριανό τμήμα της Παρασκευής στο οποίο παρακολουθούν προχωρημένοι νεαροί χορευτές που έχουν στον Όμιλο πάνω από 6 χρόνια και για το τμήμα Ενηλίκων της Δευτέρας όπου παρακολουθούν και χορευτές με 20  !!! χρόνια παρουσίας στο Χορευτικό. Απόλυτα ευχαριστημένα είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Γυμναστές και από την προσέλευση στα δύο νέα τμήματα αρχαρίων του Δημοτικού αλλά και στο τμήμα αρχαρίων  ενηλίκων.

Τέλος σημειώνεται ότι ευγενικά, απορρίφθηκε η πρόταση για συμμετοχή του Στεριανού συγκροτήματος σε Festival στην Βόρειο Ελλάδα τον Νοέμβριο, λόγω εξεταστικής περιόδου για τους φοιτητές και μαθημάτων και φροντιστηρίων των μαθητών.

 ΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.Οι πρώτες προσκλήσεις για παραστάσεις στο εξωτερικό ήλθαν αυτή την εβδομάδα στο Διοκητικό Συμβούλιο του Χορευτικού. Προέρχονται από την Γερμανία !!! και το Βέλγιο. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα και οι υπεύθυνοι  του Χορευτικού, θα εξετάσουν όλες τις προσκλήσεις και θα σταθούν πριν αποφασίσουν :1. στους οικονομικούς όρους 2. στον συνολικό αριθμό  που δέχεται το κάθε Festival να φιλοξενήσει ( χορευτές – μουσικούς – συνοδούς – οδηγούς ) 3. στο υπόλοιπο συνολικό κόστος που θα επιβαρύνει Χορευτικό και χορευτές.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι