43ο ΤΑΞΙΔΙ – ΙΤΑΛΙΑ – ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ-

απο xoa

Επέστρεψε χθες Τρίτη το μεσημέρι από την Ιταλία ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, που συμμετείχε σε εκδηλώσεις Αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό, που οργανώθηκαν από την Ελληνική κοινότητα Νεαπόλεως και Καμπανίας, από τους Φιλέλληνες δημάρχους της Ιταλίας, την Ομοσπονδία Ελληνικών κοινοτήτων και αδελφοτήτων, από το δίκτυο νεολαίας Ιταλίας και τελούσε υπό την αιγίδα της Γεν. Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού.  Βεβαίως η όλη επιτυχία της ανεπανάληπτης προσπάθειας αναβίωσης της Ελληνικής γιορτής των Ποσειδωνιατών αλλά της σκέψης παραστάσεων σε πόλεις που έχουν φιλέλληνες Δημάρχους,  ανήκει σε δύο δραστήριους Έλληνες που ζουν και εργάζονται μόνιμα στην Ιταλία.  Στον Γιάννη Κορίνθιο από την Τήνο, πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητος  Νάπολης και Καμπανίας, καθηγητή του Πανεπιστημίου di Kalabria και στο Αιγιώτη αρχιτέκτονα Σωτήρη Μ. Παπαδημητρίου που δραστηριοποιείται στην Νάπολη.  Οι 44 της Αιγιώτικης αποστολής του Χορευτικού συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας Στάθη Θεοδωρακόπουλο και την σύζυγό του, παρουσίασαν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στο Paestum ( Ποσειδωνία ) του Δήμου Capaccio και στην Cava de Tirreni .   Ξεναγήθηκαν την Πέμπτη το πρωϊ στον εκπληκτικά διατηρημένο χώρο της Αρχαίας Ποσειδωνίας με τους 3 υπέροχους Ελληνικούς ναούς, που κτίσθηκαν 200 χρόνια πριν από τον Παρθενώνα, αλλά και στο εντυπωσιακών αρχαιοελληνικών ευρημάτων Μουσείο του Paestum.   Εντυπωσιάσθηκαν από την Πομπηϊα και τον  Βεζούβιο.  Επισκέφθηκαν  την Παρασκευή 6 Ιουλίου τον πρώτο Ιταλό Δήμαρχο, της ωραιότατης Ιταλικής πόλεως Cava de Tirreni που προσέφερε τον μισθό του υπέρ της Ελλάδος ( τον καθηγητή Συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστημίου  του Σαλέρνο Marco Galdi ). Αντάλλαξαν αναμνηστικά μαζί του στο παραδοσιακό κτίριο του Δημαρχείου, ενώ και  ο Δήμαρχος Αιγιάλειας προσέφερε τα δώρα του Δήμου μας  στον φιλέλληνα Δήμαρχο, που πρωτοστατεί στην Ιταλία μεταξύ των Δημάρχων, στον αγώνα υπέρ της Ελλάδος.  Την προηγουμένη  ο κ. Θεοδωρακόπουλος είχε επισκεφθεί στο Δημαρχείο του Capaccio τον Δήμαρχο της πόλης όπου ανήκει η Ποσειδωνία  και είχε μαζί του γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων που αφορούν τους Δήμους .

Όλη η αποστολή ξεναγήθηκε το Σάββατο στην Ρώμη ( Κολοσσαίο – Αγ. Πέτρος – Καπιτώλιο – πιάτσα Βενέτσια – Fontana di Trevi – πιάτσα Espagna – ) και την Κυριακή 8 Ιουλίου στην Νάπολη.  Όπου από το πρωϊ επισκέφθηκαν τον Ελληνορθόδοξο Ναό Πέτρου και Παύλου, τα γραφεία της ελληνικής κοινότητος Νάπολης, το ιστορικό Κέντρο της πόλης, που έχει κτισθεί ακριβώς πάνω στη Αρχαία πόλη που είχαν κτίσει οι Έλληνες τον 7ο π Χ. αιώνα με την ίδια χάραξη και τον ίδια ρυμοτομία, την αγορά όπου ξόδεψαν τα τελευταία τους  Eur.  Το βράδυ της ίδιας ημέρας αφού  είδαν από  ψηλά την θαυμάσια θέα του κόλπου της Νάπολης με το Κάπρι απέναντι, περπάτησαν στην ατελείωτη παραλία μέχρι το νησάκι Megaride, στο οποίο έφθασαν οι πρώτοι Έλληνες  Μεγαρείς τον 8ο π. Χ. αιώνα, το οχύρωσαν και εγκαταστάθηκαν εκεί.  Σήμερα το νησάκι με γέφυρα επικοινωνεί με την προκυμαία. Την Δευτέρα το μεσημέρι ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής και την Τρίτη π΄ληρεις εμπειριών αλλά και ικανοποιημένοι διότι πέτυχαν απόλυτα στους σκοπούς του ταξιδιού τους επέστρεψαν στο Αίγιο οι χορευτές , οι 2 συνοδοί, οι 2 Γυμναστές και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι