45 ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΤΟΝΗΣ – ΠΟΛΥΠΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

απο xoa

Συνεχίζεται επί καθημερινής βάσεως η προετοιμασία των διαφόρων χορευτικών ομάδων του Χορευτικού Ομίλου, αλλά και οι παραστάσεις που δίνονται στην Ελλάδα και αργότερα και στο Εξωτερικό. Κάθε βράδυ παρά τον θερινό καύσωνα πραγματοποιούνται πρόβες ενώ από την Τρίτη 19 Ιουλίου έχουμε συνεχόμενες υποχρεώσεις ως εξής:
1. Τρίτη 19 Ιουλίου Νεοχώριο Αιτωλοακαρνανίας 48 χορευτές φοιτητές και μαθητές Λυκείων , δηλαδή τρία συγκροτήματα Στεριανών – Νησιωτών – Θρακιωτών θα παρουσιάσουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Η πρόσκληση από τον δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου.
2. Τετάρτη 20 Ιουλίου με τα ίδια συγκροτήματα στο παραθεριστικό κέντρο του Ο.Π.Α.Κ.Ε.- Ο.Τ.Ε. στην Τέμενη Αιγίου.
3. Πέμπτη 21 Ιουλίου πρόβα των τμημάτων Ενηλίκων Θρακιώτικων και Νησιώτικων χορών.
4. Παρασκευή 22 Ιουλίου δίωρη παράσταση στην Απάνω Ακράτα 78 ! ! χορευτών 5 χορευτικών ομάδων με χορούς Πελοποννήσου- Ηπείρου- Μ. Ασίας – Θράκης – Κέρκυρας – Β. Αιγαίου αλλά και λαϊκούς ( χασαπιές – ζεΪμπέκικα ).
5. Σάββατο 23 Ιουλίου 21.00 – 22.15 παράσταση στον Ελαιώνα ( Τρυπιά ) στην γιορτή λαδιού.
6. Κυριακή 24 Ιουλίου 21.00 συνάντηση Γονέων και χορευτών αποστολής Βελγίου, ενημέρωση – λεπτομέρειες ταξιδιού- παραστάσεις – οικονομικά – ονόματα ανά 2 για τα Ξενοδοχεία στην πορεία προς το Βέλγιο κ.λ.π.
7. Δευτέρα έως Τετάρτη 26 Ιουλίου πρόβες των τμημάτων που θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση στα Ψηλαλώνια την Πέμπτη στις 28 Ιουλίου.
8. Πέμπτη 28 Ιουλίου 17.30 γενική πρόβα με την Ποντιακή ορχήστρα και τους χορευτές που θα παρουσιάσουν χορούς του Πόντου. Στις 21.00 στα Ψηλαλώνια ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό, με αναφορά στην μακραίωνη ιστορία, την γενοκτονία και τον Πολιτισμό των Ποντίων, με χορούς αντιπροσωπευτικούς του Ελληνισμού του Ευξείνου Πόντου. Θα ακολουθήσει σεργιάνι στην Παράδοση, με χορούς και τραγούδια από την Μ.Ασία, την Δ. Θράκη , την Εύβοια ,την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. Σημειώνουμε, πως ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου στις δύσκολες οικονομικά αυτές στιγμές, επιβαρύνεται με τα έξοδα μετακίνησης, με τον καθαρισμό των ενδυμασιών και με την αμοιβή των μουσικών, σε όσες παραστάσεις θα χρησιμοποιηθούν.
9. Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 στις 16.00 αναχώρηση από Πάτρα 35 ατόμων, 1 Αυγούστου 10.30 Ανγκόνα, 16.30 Ξενοδοχείο Ιβis Como. Τρίτη 2 Αυγούστου μέσω Ελβετίας – Λουξεμβούργου Βρυξέλλες Ξενοδοχείο Ibis center. Τετάρτη 3 Αυγούστου το πρωϊ ξενάγηση στο Κέντρο των Βρυξελλών. 16.00 Moerbeke – Waas. 4 – 8 Αυγούστου παραστάσεις στο Moerbeke-Waas και στο Eeklo, στο 28o Internetional Folklor Festival C.I.O.F.F.. Πρωϊ 9/7/2011 αναχώρηση και το βράδυ διανυκτέρευση σε Ξενοδοχείο στη Piasenza μεταξύ Μιλάνου και Πάρμας. Τετάρτη 10 Ιουλίου 14.00 αναχώρηση με πλοίο της ΑΝΕΚ από Ανγκόνα για Πάτρα, με άφιξη στο Αίγιο το απόγευμα της 11ης Ιουλίου.
10. Κυριακή 7 Ιουλίου συμμετοχή 26 νησιωτών χορευτών σε γιορτή της Φιλαρμονικής Ακράτας με χορούς Εύβοιας και Αιγαίου.
11. Επίσκεψη και παραστάσεις στη Κωνσταντινούπολη 17-23 Αυγούστου από 45 άτομα των τμημάτων Ενηλίκων. Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου που επί σειρά ετών κρατά ζωντανή την παράδοση του τόπου μας, πραγματοποιεί όλες αυτές τις εκδηλώσεις σε περίοδο μεγάλης κρίσης, διότι πιστεύει ότι δεν αποδίδει μόνον τιμή στο παρελθόν αλλά δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για επένδυση σε ένα ανάλογης ακτινοβολίας πολιτιστικό μέλλον.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι