Aποθέωση στην 1η κοπή πίτας 29/1/2012

απο xoa

260 ΧΟΡΕΥΤΕΣ  ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΘΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΘΕΑΤΩΝ.

Σε μία άνευ προηγουμένου Μαραθώνια εκδήλωση που κράτησε πάνω από 2μιση ώρες καθηλώνοντας τους πολυπληθείς θεατές που είχαν κατακλύσει από νωρίς τον  ,   ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου απέδειξε για μία ακόμα φορά, την δυναμικότητά του, τον τεράστιο αριθμό των χορευτών του , το ατελείωτο και ανεπανάληπτο ρεπερτόριό του, την εντυπωσιακή του οργάνωση.   Το  πλήθος δε των θεατών, απέδειξε την καταξίωση μετά από τόσα χρόνια δουλειάς,  του Ομίλου και την αγάπη των Αιγιωτών.  Την  Κυριακή 29 Ιανουαρίου, η έναρξη  για την πρώτη κοπή πίτας για τους μισούς χορευτές και τους γονείς τους, είχε προγραμματισθεί για τις 10.45   αλλά ξεκίνησε με καθυστέρηση 4΄ λεπτών , έως ότου τοποθετήσει τις κάμερες το Πατρινό κανάλι  SUPERB το οποίο θα δείξει ολόκληρη την παράσταση σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.  Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χορούς και τραγούδια από την Πάρο, την Νάξο,  την Αμοργό, την Σέριφο, την Μύκονο, συνεχίσθηκε με χορούς Κυκλάδων, Ηπείρου, Μ. Ασίας. Ν. Δράμας, Καππαδοκίας , Πελοποννήσου και Θεσσαλίας, Β. Αιγαίου, Θράκης.   Εντυπωσιακοί οι χοροί Δράμας παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά στο Αίγιο και τους δίδαξε η Γυμνάστρια Αθηνά Κωνσταντινίδου,  αλλά και οι χοροί Καππαδοκίας που δίδαξε η Γυμνάστρια Χρύσα Βαγενά και προκάλεσαν αίσθηση. Οι 260 τουλάχιστον χορευτές που πήραν μέρος στην εκδήλωση ( χορευτές από 8- 50 ετών) 10 συνολικά τμημάτων, χειροκροτήθηκαν θερμά από τους θεατές. Μεταξύ των οποίων  Ο Δήμαρχος Αιγίου και η σύζυγός του, ο πρώην Αντιδήμαρχος Β. Φιλιππόπουλος, ο πολιτευτής Άγγελος Τσιγκρής, πολλοί προϊστάμενοι Υπηρεσιών, εκπρόσωποι της Εκκλησίας κ. ά.  Στο μέσον της ανεπανάληπτης εκδήλωσης ο χαιρετισμός της προέδρου, η παρουσίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που έχει αναλάβει την διοίκηση του Ομίλου για το 2012 – 2014,  η τελετή η Θρησκευτική για την έλευση του Νέου χρόνου και οι ευχαριστίες προς τους  Αιγιαλείς  για την αμέριστη συμπαράστασή τους 34 ολόκληρα χρόνια.  Ο Διευθυντής  και ιδρυτικό μέλος του Ομίλου όλα αυτά τα χρόνια Χρήστος Κιλιάς, αφού σημείωσε  ότι ο Χορευτικός εισήλθε πλέον στο ν 35ο χρόνο διδασκαλίας παραδοσιακών χορών, ανέφερε ότι  το μεγάλο ταξίδι στις Η.Π.Α. στο  Detroit Michigan  κλείσθηκε αποκλειστικά από ενέργειες του Χορευτικού, τον οποίο είχαν δεί σε παλαιότερες εκδηλώσεις τόσο ο πρόεδρος των Μεσσηνίων  όσο και ο πρόεδρος της παρελάσεως του  Detroit.  Tην επόμενη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα η γιορτή κοπής πίτας για τους άλλους μισούς χορευτές. Θα δοθούν και διπλώματα στους επιτυχόντες 20 χορευτές σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Στο μεγάλο θέατρο εκδηλώσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, έγιναν οι απονομές των βραβευθέντων καλλιτεχνικών ομάδων , που πρώτευσαν στους περιφερειακούς διαγωνισμούς που οργανώθηκαν από την Συνοδική επιτροπή αγωγής της  Νεότητος.  Το Στεριανό συγκρότημα του Χορευτικού που είχε διακριθεί στην  Πάτρα , πρωτεύοντας μεταξύ Χορευτικών που εκπροσώπησαν Μητροπόλεις της  Πελοποννήσου, ανεχώρησε αμέσως μετά την εκδήλωση στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ για το Ψυχικό, όπου έγινε η τελετή των βραβεύσεων, παρουσιάζοντας πριν και ολιγόλεπτο πρόγραμμα από τους χορούς που του έδωσαν την 1η θέση. Συνόδευσαν τα παιδιά ο Γραμματέας Σπ. Αργυρόπουλος, οι έφοροι υλικόυ Αθ. Αντωνοπούλου και Γ. Μποτίνη και οι Γυμναστές Χρ. Κιλιάς,  Χρ. Βαγενά και  Αθ.  Κωνσταντινίδου. Ο Αρχιεπίσκοπος φωτογραφήθηκε με τους βραβευθέντας.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι