EKΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 35ετίας.

απο xoa
27 – 28 – 29  IOYΛΙΟΥ  2013.
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 35 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ.
Σημαντικές εκδηλώσεις οργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, ο πολυπληθέστερος και μακροβιότερος Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών χορών της περιοχής μας, για την συμπλήρωση 35 χρόνων εντυπωσιακής για τα Ελληνικά δεδομένα συνεχούς δραστηριότητος. Παρά την οικονομική κρίση που έχει επιρρεάσει όλες τις οικογένειες των εργαζομένων και φυσικά και των μελών του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ η οποία θα καλύψει τα ηχητικά και τα φωτιστικά έχει προγραμματίσει και ετοιμάζεται για δύο μεγάλες παραστάσεις. Τις οποίες εντάσσει στον εορτασμό της 35ετίας. Η πρώτη θα δοθεί στην γιορτή λαδιού στον Ελαιώνα ( Τρυπιά ) στις 27 Ιουλίου ημέρα Σάββατο με ώρα έναρξης 21.15. Θέμα της παράστασης : καινούργια βήματα σε παλιά μονοπάτια. Στην 2ωρη εκδήλωση στην οποία θα πάρουν μέρος 120 τουλάχιστον χορευτές θα παρουσιασθούν χοροί από το Β. και Ν. Αιγαίο , την Ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη, την Θράκη, τον Πόντο, την Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή, την Μακεδονία και την Κωνσταντινούπολη. Οι χορευτές θα παρουσιασθούν με ομοιόμορφο ντύσιμο χωρίς παραδοσιακές ενδυμασίες και από C.D. τα τραγούδια θα αποδίδουν οι: Ν. Μούσχουρη, Γλυκερία, Μ. Κώχ, Στ. Καζαντζίδης, Μπ. Τσέρτος, Ι. Χαρούλης, Τρίφωνο, Δάρνακες, Γ. Νταλάρας, Χαϊνηδες, Τσαλιγοπούλου, Αφοί Κατσιμίχα, Σ. Μπέλου, Γιώτα Νέγκα, Ξανθ. Καραθανάση, Ειρ. Δερέμπεη, K. Μακεδόνας, Μ. Μητσιάς, Στ. Ρούκουνας.
Η δεύτερη παράσταση με παραδοσιακές ενδυμασίες και με δύο ορχήστρες θα δοθεί στις 29 Ιουλίου ημέρα Δευτέρα στα Ψηλαλώνια με ώρα έναρξης 21.15. Με θέμα : Χορεύοντας για την Ελλάδα, στην Ελλάδα και τον Κόσμο. Βέβαια χρειάζεται από τον Δήμο ή την ΔΗΚΕΠΑ επιδιόρθωση της εξέδρας, για να μήν έχουμε τραυματισμούς αλλά και αποδυτήρια διότι μεγάλος αριθμός χορευτών  θα πάρει μέρος σε χορούς δύο περιοχών και πρέπει να έχουν χώρο για αλλαγή ενδυμασιών.Επίσης χρειάζεται σωστή τοποθέτηση της κλίμακος ανόδου στην εξέδρα και μπάρα για την έξοδο των χορευτών. Θα ξεκινήσει η κεντρική αυτή εκδήλωση με χορούς νησιώτικους που θα παρουσιάσουν μικροί χορευτές ενός τμήματος από τα 10 των μικρών. Παιδιά που χωρίς υπερβολή αποτελούν το μέλον του Χορευτικού.  Στο κυρίως πρόγραμμα χοροί και τραγούδια από την Κρήτη με τριμελή παραδοσιακή Κρητική Ορχήστρα, χοροί από Μακεδονία, Μ. Ασία, Αν. Ρωμυλία, Σαλαμίνα και Μέγαρα και χοροί της περιοχής μας, από την 7μελή ορχήστρα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου.
Η τρίτη προγραμματισμένη εκδήλωση, έχει σχέση με την απόδοση τιμής σε όσους εργάσθηκαν για το Χορευτικό και δεν ζουν πλέον. Είτε ήσαν ιδρυτικά μέλη ή μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και Ελεγκτικών Επιτροπών, ή χορευτές ή μουσικοί. Για όλους αυτούς θα τελεσθεί μνημόσυνο στην Φανερωμένη την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013 στις 09.30. Φυσικά καλούνται να τιμήσουν τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους όλοι όσοι εκτιμούν την δουλειά που γίνεται τόσα χρόνια στον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι