Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ στην ημερίδα του European Regional Framework for Co-operation.

απο xoa
 

Στην ημερίδα που διοργάνωσε η ERFC εταίρος του Ευρωπαϊκού προγράμματος 4SEE  ( network for Social conomy and volunteering in Europe ) στο Πολύκεντρο της Μυρτιάς, πήρε μέρος και ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου  ο οποίος δια του Διευθυντού του Χρήστου Κιλιά, παρουσίασε την δουλειά που γίνεται στον Χορευτικό εθελοντικά από τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια και τους χορευτές, επί 35 συνεχή έτη. Στην ημερίδα που έλαβαν μέρος εκπρόσωποι περιφερειακών οργανισμών και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης από τέσσερις χώρες ( Ιταλία, Ιρλανδία, Πολωνία, Αλβανία ) παρουσίασαν επίσης δράσεις τοπικών εθελοντικών οργανώσεων, ο Δήμος Αιγίου δια της Αντιδημάρχου Βασιλικής Ψυχράμη, η Μητρόπολις δια του Αρχιμανδρίτου Ιωακείμ Βενιανάκη, ο Δήμος δια της Δημ. Συμβούλου Μαρίας Τσουκαλά, η Νομαρχία Modena Ιταλίας δια του κοινωνιολόγου Giovanni Bursi, η εθελόντρια της ομάδος   Αργυρώ Βασιλειάδη, ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. για την διάσωση των αρχαίων θεάτρων, ο καθηγητής Πολυτεχνείου Πατρών και πρόεδρος ΜΚΟ ANCE Hellas Γιώργος Παυλίδης, ο Θεόδωρος Στεφανίδης πρόεδρος ΕΚΑΜΕ ( ο εθελοντισμός σε άτομα με ειδικές ανάγκες …), η Regina De Valenzuela ( Gruppo Autonomo di Volontariato Civile in Italia ) και οι Ιρλανδοί Εamon Walsh & Mary Egan ( Kilkenny Community & Voluntary Forum ). Φυσικά η ημερίδα με οπτοκοακουστικά μέσα στην διάθεση των ακροατών, έδωσε την ευκαιρία να γίνουν κατανοητά από όλους όσα οι ομιλητές παρουσίασαν.
Την Πέμπτη το βράδυ 25/10/2012 τελευταία ημέρα παραμονής των φιλοξενουμένων στα Σελιανίτικα, αφού είχαν πάρει μέρος σε ανάλογες ημερίδες σε Πάτρα και Ναύπακτο και είχαν ξεναγηθεί στις 3 πόλεις και είχαν επισκεφθεί μερικά από τα ιδρύματα που στηρίζονται στον εθελοντισμό ( Άγ. Χαράλαμπο και ΕΚΑΜΕ στο Αίγιο ), διασκέδασαν βλέποντας πρόγραμμα παραδοσιακών χορών των περιοχών που επισκέφθηκαν, προσφορά του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου.   Ακολούθησε με Ιταλούς – Ιρλανδούς – Πολωνούς – Αλβανούς να προσπαθούν να μάθουν μερικούς από τους Ελληνικούς χορούς, με την βοήθεια των χορευτών του Ομίλου.  Δεν θα ήταν σωστό να μην αναφερθεί ότι στους υπευθύνους του Χορευτικού, που συνόδευσαν τους χορευτές στα  Σελιανίτικα έγιναν δύο ( προς το παρόν προφορικές ) προτάσεις. Πρώτον να δώσει παραστάσεις στην Ιρλανδία στο τέλος Αυγούστου 2013 και δεύτερον να συμμετάσχει σε Festivals της Βορείου Ιταλίας στο τέλος Αυγούστου. Πάντως το διοκητικό Συμβούλιο του Ομίλου, θα ασχοληθεί μόνον εαν έλθουν έγγραφες οι προτάσεις, με το θέμα αυτό.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι