Oι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

απο xoa
1 ή 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Μ. ΣΠΗΛΑΙΟ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟ.
Παιδιά του 5ου έτους του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου και παιδιά του τμήματος νεαρών Θρακιωτών, στα πλαίσια της γνωριμίας με τα ιστορικά μνημεία της Αχαϊας, θα επισκεφθούν τα Καλάβρυτα καιρού επιτρέποντος στις 1 ή στις 8 Δεκεμβρίου. Πρώτα όμως θα επισκεφθούν το Ιστορικό Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, όπου θα ξεναγηθούν από τον ηγούμενο π. Ιερώνυμο Κάρμα. Η Μονή η οποία θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα, χτίστηκε το 362 μ.Χ. από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς μοναχούς, Συμεών και Θεόδωρο.
 Η Μονή διαθέτει μεγάλο πλούτο κειμηλίων, μεταξύ των οποίων εξαιρετική θέση κατέχει η εικόνα της Παναγίας, που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Επίσης, διαθέτει ένα σπάνιο λάβαρο με τις μορφές τριών βυζαντινών αυτοκρατόρων, εθνικές στολές, ένα πολύτιμο σταυρό με Τίμιο Ξύλο, λειψανοθήκες με οστά Αγίων και των ιδρυτών της Μονής, Ευαγγέλια σε περγαμηνές κλπ.  Διαθέτει επίσης βιβλιοθήκη με περισσότερους από 3.000 τόμους, καθώς και πλήθος χειρογράφων.
Ακολούθως οι νεαροί χορευτές θα μεταβούν στα Καλάβρυτα και θα επισκεφθούν το Μουσείο της πόλης και τον λόφο του ολοκαυτώματος.Τα Καλάβρυτα υπήρξαν μία από τις περιοχές της Ελλάδας που βίωσαν με τον σκληρότερο τρόπο τα γερμανικά αντίποινα κατά τη διάρκεια της κατοχής. Στις 13 Δεκεμβρίου 1943 ο γερμανικός στρατός κατοχής εκτέλεσε σχεδόν όλο τον ανδρικό πληθυσμό των Καλαβρύτων και έκαψε την πόλη.
Θα ακολουθήσει δίωρο ελεύθερο για περιήγηση και γεύμα των χορευτών και το απόγευμα στο Καλλιμανοπούλειο θα δοθεί παράσταση αλλά και μικρά δώρα στους φιλοξενουμένους γέροντες – μικρή προσφορά στους απόμαχους της ζωής.
21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΙΚΡΩΝ.
Όπως κάθε χρόνο για τους  μικρούς  του Δημοτικού θα οργανωθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Με χορούς και τραγούδια Ελληνικά και ξένα που ενθουσιάζουν τους νεαρούς που ξεφαντώνουν. Φυσικά στην αρχή της βραδιάς ο ….Αη-Βασίλης, θα μοιράσει δώρα ενώ θα ακούγονται Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τραγούδια της Πρωτοχρονιάς.
29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 στον ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ.
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 παιδιά του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου κυρίως Δημοτικού αλλά και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου θα επισκεφθούν για πολλοστή χρονιά τον οίκο ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως – ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – και θα περάσουν λίγες ώρες με τους φιλοξενουμένους εκεί. Θα προσφέρουν λίγη χαρά με μικρά δώρα και θα ψάλουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς μαζί με τους γέροντες. Θα ακολουθήσει παρουσίαση Ελληνικών χορών και τραγουδιών, που θυμίζουν στους απόμαχους τα χρόνια της νεότητός τους. Είναι σίγουρο ότι πολλοί θα συγκινηθούν αναπολώντας  τα περασμένα.
Η ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ 2014.
Ενέκρινε η ΔΗΚΕΠΑ την παραχώρηση του  ΑΠΟΛΛΩΝΑ  στον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου για την καθιερωμένη κοπή πίτας, την παρουσίαση παραδοσιακών χορών και την βράβευση των επιτυχόντων χορευτών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Έτσι τα πρωϊνά Σαββάτου 25 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι πρόβες και τις Κυριακές 26 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου οι παραστάσεις και η κοπή της πίτας του Συλλόγου.
 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι