Tέλος καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

απο xoa

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ  ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙOY ΓΙΑ ΤΟΝ  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΙΓΙΟΥ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Ελάχιστοι Σύλλογοι που ασχολούνται επιτυχώς στην Ελλάδα με την Παράδοση, έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε τόσες εκδηλώσεις εσωτερικού και εξωτερικού μέσα σε λίγους ( καλοκαιρινούς μήνες).  Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου με τις πολλές αξιόλογες και αξιόμαχες χορευτικές του ομάδες, είναι από τους ελάχιστους που κατορθώνουν να καλύπτουν εντυπωσιακές εκδηλώσεις όχι μόνον στον στενό χώρο της περιοχής μας ή ακόμα και της πατρίδας μας της Ελλάδος, αλλά και σε χώρες του Εξωτερικού. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι χωρίς καμία απολύτως ενίσχυση ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου πραγματοποίησε το 2011 τρία ταξίδια προβολής και παρουσίασης της Ελληνικής παράδοσης στο Εξωτερικό , διαφημίζοντας την πόλη μας και την χώρα μας, στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Το πρώτο ήταν για 30 χορευτές του Νησιώτικου συγκροτήματος στο Lido di Jesolo της Βενετίας. Το δεύτερο 31 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου στο Διεθνές Festival C.I.O.F.F. &  I.O.V. Moerbeke Waas του Βελγίου για 33 χορευτές και μουσικούς των συγκροτημάτων Στεριανού και Θρακιώτικου. Το 3ο ήταν στην Τουρκία από 17 έως 23 Αυγούστου και πιο συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη, το Πατριαρχείο και στα νησιά της θάλασσας του Μαρμαρά, με 45 χορευτές και συνοδούς των τμημάτων Ενηλίκων και παλαιών χορευτών.  Στα τρία αυτά ταξίδια τα Αιγιωτόπουλα, οι χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου διέπρεψαν. Η πιο μεγάλη και εντυπωσιακή αναγνώριση από τον πρόεδρο  I.O.V. Βελγίου Εtienne Vankeirsbilck που παρακολούθησε την εκδήλωση στις 6 Αυγούστου στο Μoerbeke, παράσταση που Videoσκόπησε ο Αιγιώτης Νεκτάριος Αργυριάδης  που την παρακολούθησε προερχόμενος από τις Βρυξέλλες. Η πιο συγκινητική πραγματικά Εθνική αποστολή  ( που αξίζει να την μιμηθούν και θα την μιμηθούν και άλλοι Σύλλογοι ) ήταν η συνάντηση και οι παραστάσεις για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.

Στον   του καλοκαιριού είχαμε τις εξής παραταστάσεις :

1.       28 Μαϊου 2011 γιορτή λήξης Χορευτικού έτους 2010-11 με 300 χορευτές και 2.000 θεατές στο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου.

2.       11 Ιουνίου 2011 Αιγές ( Βλοβοκά ) σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και η Γιώτα Βέη με την παραδοσιακή της ορχήστρα, 16 χορευτές του Στεριανού συγκροτήματος ξεσήκωσαν τους θεατές.

3.       16 Ιουνίου 2011 στο παραθεριστικό κέντρο του ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου Στεριανοί και Θρακιώτες καταχειροκροτήθηκαν.

4.       19 Ιουνίου 28 Νησιώτες στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς παρουσίασαν χορούς Εύβοιας στο 12ο Διεθνές Festival.

5.       30 Ιουνίου στο κατάμεστο πλέον παραθεριστικό Κέντρο του Ο.Τ.Ε. στην Τέμενη Αιγίου, παράσταση Στεριανών, Ενηλίκων Νησιωτών και χασάπικα από εφήβους Νησιώτες. Η διεύθυνση του ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ ευχαρίστησε για την προσφορά αλλά και για το επίπεδο των παραστάσεων τους υπευθύνους του Χορευτικού.

6.       6  Ιουλίου 2011 νέα παράσταση σε άλλο κοινό, αφού άλλαξαν οι φιλοξενούμενοι στο ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ με τους χορευτές Στεριανούς – Νησιώτες και Ενήλικες Νησιώτες με διαφορετικό από την προηγούμενη φορά πρόγραμμα.

7.       19 Ιουλίου 2011.  Νεοχώριον Αιτωλοακαρνανίας.  48 χορευτές – έφηβοι χορευτές  ( Στεριανοί – Νησιώτες και Θρακιώτες ) συγκλόνισαν σε μία 2ωρη παράσταση τους κατοίκους του Νεοχωρίου που δια του Συλλόγου Γυναικών, είχαν καλέσει τον Χορευτικό από τον οποίο είχαν τις καλλίτερες εντυπώσεις όταν τον είχαν απολαύσει  προ 7ετίας.

8.       20 Ιουλίου 2011 στο ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ , αυτή την φορά και με Ποντιακούς χορούς που ξεσήκωσαν τους θεατές. Πολλοί Πόντιοι φιλοξενούμενοι του παραθεριστικού Κέντρου συγκινημένοι συνεχάρησαν τους υπευθύνους του Χορευτικού Ομίλου, διότι δεν περίμεναν τέτοιο επιτυχημένο ( στην παρουσίαση και την εκτέλεση  ) πρόγραμμα Ποντιακών χορών από Πελοποννησίους.

9.       22 Ιουλίου 2011 Ακράτα.  Άριστη εμφάνιση 70 χορευτών 4 συγκροτημάτων στην κεντρική πλατεία στην απάνω Ακράτα, που καταχειροκροτήθηκε και που την παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον οι περισσότεροι από τους κατοίκους.

10.   23 Ιουλίου Ελαιώνας ( Τρυπιά ). Πραγματικός σεισμός από τα χειροκροτήματα τόσο των ντόπιων όσο και των παραθεριστών, που γοητευμένοι παρακολούθησαν την παράσταση. Αίσθηση προκάλεσε το της εκδήλωσης με όλους και τους 70 συντελεστές επί σκηνής, με τις εξαιρετικές ενδυμασίες από Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Θράκη , Αιγαίο, Τρίκκερι, Θάσο.

11.   28 Ιουλίου 2011 Ψηλαλώνια Αιγίου. Ανεπανάληπτη – μοναδική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, με θέμα  , και με χορούς Μ. Ασίας, Μακεδονίας, Θράκης, Εύβοιας, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου. Ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό , που συγκλόνισε τους πάρα πολλούς τυχερούς που παρακολούθησαν την παράσταση. Οι λιγοστοί Πόντιοι από την Κοζάνη που τυχαία βρέθηκαν στα Ψηλαλώνια έσπευσαν στο τέλος εντυπωσιασμένοι να συγχαρούν τους υπευθύνους του Χορευτικού. Πήραν μέρος στην εκδήλωση 146 χορευτές 6 τμημάτων του Ομίλου.

12.   4 Αυγούστου 2011. Παράσταση στο Eeklo στο Β. Βέλγιο, λίγα χιλιόμετρα από το Brugge.

13.   6 Aυγούστου εκπληκτική  παράσταση Moerbeke Waas, που την παρακολούθησε και ο πρόεδρος I.O.V Βελγίου Εtienne Vankeirsbilck που όπως προαναφέραμε συνεχάρη τον Χορευτικό.

14.   7 Αυγούστου 2η παράσταση  Moerbeke Waas με διαφορετικό πρόγραμμα από τους ίδιους χορευτές και μουσικούς.

15.   8 Αυγούστου νέα παράσταση στο Βέλγιο αυτή την φορά με ειδικό πρόγραμμα για παιδιά αλλά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες.

16.   7  Αυγούστου2011 Ακράτα . Νησιώτικο συγκρότημα συμμετέχει με ημίωρο πρόγραμμα στον εορτασμό των 100 χρόνων της Φιλαρμονικής της Ακράτας.

17.   19  Αυγούστου 2011 Τουρκία – Κωνσταντινούπολη. Παράσταση στην κατασκήνωση Ελληνοπαίδων στην νήσο Πρώτη στην θάλασσα του Μαρμαρά. Παρουσία του Πατριάρχη της Ορθοδόξου εκκλησίας κ.κ.Βαρθολομαίου.

18.   21 Αυγούστου 2011 Τουρκία, παράσταση νήσο Πρίγκηπο θάλασσα του Μαρμαρά παρουσία του Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων κ. Ιακώβου.

Μέσα στο καλοκαίρι εκμεταλλευόμενοι τα ταξίδια οι του Χορευτικού, άλλοι από τους χορευτές επισκέφθηκαν το Κόμο και την Piasenza της Ιταλίας, τις Βρυξέλλες , το Brugge & Gent  του Βελγίου, άλλοι δε την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, την Θεσσαλονίκη, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως , την Πόλη και την Ασιατική πλευρά της κ.λ.π.

Τώρα όλοι οι συντελεστές των εκδηλώσεων αυτών, θα έχουν λίγες ημέρες ξεκούρασης και θα προετοιμασθούν για την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς, υπό το βάρος βεβαίως των εξελίξεων στον οικονομικό τομέα για την χώρα μας.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι