Ιστορικό

Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου ιδρύθηκε το 1978 με βασικό σκοπό του την διάδοση και παρουσίαση των Ελληνικών παραδοσιακών χορών και της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, την έρευνα στο χώρο της λαϊκής παράδοσης και την καταγραφή λαογραφικών στοιχείων, χορών, τραγουδιών και μουσικής.

Στον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου λειτουργούν τμήματα εκμάθησης χορού για αρχάριους και προχωρημένους όλων των ηλικιών. Διδάσκονται χοροί από όλη την ηπειρωτική και νησιώτικη Ελλάδα, αλλά και τις αλησμόνητες πατρίδες, Ανατολικής Θράκης, Πόντου, Μικράς Ασίας και Καππαδοκίας. Σήμερα, ο συνολικός αριθμός χορευτών κάθε ηλικίας που συμμετέχουν στα διάφορα τμήματά του ξεπερνά τα διακόσια πενήντα άτομα.

Κατά την πολύχρονη πορεία του, ο Χ.Ο.Α. έχει συμμετάσχει σε πολλές διοργανώσεις και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, έχοντας δώσει εκατοντάδες παραστάσεις στην περιοχή της Αιγιαλείας, και της Αχαΐας, αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Σταθμοί στην ιστορία του Χορευτικού είναι η πρώτη του έξοδος το 1982 σε διεθνές φεστιβάλ στην Γκορίτσια της Β. Ιταλίας και η τρίτη θέση στο διαγωνισμό, το χρυσό μετάλλιο το 1991 στο παγκόσμιο φεστιβάλ στο Σότεν της Αμβέρσας του Βελγίου, και 2003 η πρώτη θέση στο Διεθνές Φεστιβάλ ντελ Τιρένο, στο Καστρορεάλε της Σικελίας.

Έχει λάβει μέρος σε έξι ακόμα παγκόσμια φεστιβάλ το 1986 και 1992 στην Νίκαια της Γαλλίας, το 1996 στο Μαρτίγκ στη Γαλλία, το 1999 στο Σεντ της Γαλλίας, το 2000 πάλι στο Σότεν του Βελγίου και το 2002 στο Αμπέρ της Γαλλίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε τρεις πανευρωπαϊκές συναντήσεις: το 1985 και 1990 στο Μπίτμπουργκ της Γερμανίας και το 1998 στην πανευρωπαϊκή συνάντηση νέων στο Κάστρο Λούντβιγκσταϊν της ενωμένης Γερμανίας.

Από το 1982 έως σήμερα έχει δώσει πάνω από 174 παραστάσεις σε διεθνή φεστιβάλ 110 πόλεων της Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Πρώην Σοβιετικής Ένωσης και Γιουγκοσλαβίας, Κύπρου, Φινλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Τσεχίας, Ουγγαρίας, Τουρκίας, Μαρόκου, Βουλγαρίας και Η.Π.Α.

Οι άνθρωποι μας

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου είναι ο κ. Χρήστος Κιλιάς, ο οποίος και ίδρυσε τον σύλλογο το 1978 μαζί με 30 ακόμα επιφανείς Αιγιώτες.  Όλα αυτά τα χρόνια μέσω της άοκνης προσπάθειάς του έχει μεταλαμπαδεύσει το πάθος του για την Ελληνική χορευτική παράδοση σε χιλιάδες χορευτές και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.

Την διοίκηση του Συλλόγου ασκεί επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, σε άριστη συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή και με  έμπειρους χοροδιδασκάλους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη όλων των παρουσιάσεων των χορευτικών ομάδων.

Η ιματιοθήκη μας

Η πλούσια ιματιοθήκη μας περιλαμβάνει παραδοσιακές φορεσιές, τις οποίες έχει αποκτήσει ο Σύλλογος με μεγάλη προσπάθεια και τις οποίες συντηρεί και εμπλουτίζει συνεχώς. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν οι παρακάτω φορεσιές:

Ανδρικές: Πελοποννήσου, Θράκης, Ηπείρου, Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Αιγαίου.

Γυναικείες: Πελοποννήσου, Θράκης, Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Αιγαίου και Μικράς Ασίας.

Πληροφοριακά στοιχεία

0 +
Χρόνια εμπειρίας
0 +
Χορευτές
+
Χορευτές απο το 1978
50 +
Χορευτικά τμήματα
0 +
Διεθνή βραβεία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι