ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

απο xoa

Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 στο Υπαίθριο Θέατρο “Γεώργιος Παππάς” .

Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, θέλοντας να τιμήσει και να αναδείξει την ιστορία των προσφύγων που κατέφυγαν στην περιοχή μας, πραγματοποιεί την εκδήλωση σε συνεργασία με τα προσφυγικά σωματεία της περιοχής του Συνοικισμού Νικολάου Πλαστήρα, τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Νέων Προαστείου Αιγίου «Η Προποντίδα» και την «Αθλητική Ένωση Αιγίου», με χρονολογίες ίδρυσης 1929 και 1931 αντίστοιχα.

Επίσης στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η χορωδία μαθητών του 3ου Γυμνασίου καθώς και το 5ο Δημοτικό σχολείο περιοχής Συνοικισμού Νικολάου Πλαστήρα Αιγίου. Υπάρχουν και άλλες συμμετοχές που θα ανακοινωθούν σε επόμενα Δελτία τύπου.

Τα χορευτικά μέρη θα αποδοθούν από τους χορευτές του Χ.Ο.Α. συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας. Ο Χ.Ο.Α. θα παρουσιάσει χορούς από τις ξένοιαστες στιγμές των Ελλήνων πριν από την καταστροφή.

Προγραμματίζεται επίσης η ψηφιακή προβολή θεματικών ενοτήτων από το πλούσιο αρχείο των προσφυγικών Συλλόγων και όχι μόνο, με στόχο να αναδειχθεί η συναισθηματική και μνημονική τους αξία, μεταφέροντας πληροφορίες, θύμησες και αξίες του παρελθόντος στην σύγχρονη εποχή.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Δέχομαι